Mobila românească, de calitate - vedeta târgului din Mamaia

904
1

Articole de la același autor

Febra pregătirilor pentru noul sezon estival se simte pe tot litoralul românesc. În hoteluri și restaurante se fac lucrări de reamenajare și reparații, de curățenie generală, se schimbă mobilierul și echipamentele, se fac investiții. Până la Paște, când vor sosi primii oaspeți la mare, nu mai este mult.

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a venit în sprijinul industriei hoteliere, organizând, în perioada 17 - 20 martie 2016, două evenimente de mare interes, la Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia. Este vorba de cea de a XIV-a ediție a Salonului de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică 2016 și ediția a V-a a Târgului de Mobilă.

"Litoralul cuprinde o treime din capacitatea de cazare a turismului românesc. Evenimentul organizat de CCINA în colaborare cu Aso-ciația Producătorilor de Mobilă din România se adresează în primul rând industriei hoteliere și de alimentație publică, dar și populației. Circa 20% dintre expozanți sunt producători și comercianți din București, fiind urmați de firmele din Constanța și din alte județe ale țării. Participă și două firme străine, una din Italia și alta din Bulgaria", a declarat Dănuț Jugănaru, directorul general al CCINA, la festivitatea de inaugurare a celor două evenimente expoziționale.

Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România, a precizat că la Pavilionul Expozițional sunt prezente firme de prestigiu din țara noastră, cunoscute atât pe piața internă, dar mai ales pe cea externă. Sereny a subliniat că, datorită tendinței de creștere a consumului intern, mobila autohtonă este tot mai căutată de români, ale căror gusturi încep să se îndreapte spre lemnul masiv, cu inserții și sculpturi. Asociația pregătește și o ediție de toamnă a Târgului de Mobilă de la Mamaia, de mai mare anvergură, a dezvăluit Aurica Sereny.

Într-un număr viitor al ziarului vom prezenta un interviu extrem de interesant cu președinta APMR, despre evoluția industriei de mobilă din țara noastră.

Revenind la cele două evenimente, trebuie spus că în cadrul salonului specializat sunt expuse:

- mobilier pentru hoteluri, restaurante, bucătării;

- echipamente profesionale pentru restaurante, baruri, bucătării, laboratoare, spălătorii;

- echipamente și produse pentru curățenie și igienizare;

- echipamente și instalații frigorifice;

- echipamente de încălzire, ventilație, climatizare a aerului, instalații termice;

- lenjerie, vestimentație specifică pentru personal;

- veselă și sticlărie profesională;

- automate pentru cafea, băuturi calde, sisteme de dozare;

- sisteme de supraveghere, alarmare, pază și securitate a persoanelor, bunurilor și valorilor;

- instalații sanitare și accesorii;

- produse pentru finisaje, decorațiuni interioare și exterioare;

- aparatură specializată pentru săli de fitness în incinta hotelurilor;

- materiale specifice piscinelor interioare și exterioare, și altele.

Târgul de Mobilă cuprinde o gamă largă de mobilier pentru dormitoare, bucătării și sufragerii, confecționat din lemn masiv, predominant fiind stilul clasic, din nou în vogă.

Casa Mobila Simex, din Șimleul Silvaniei, este unul dintre expozanții pe care îi remarci imediat. Este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de mobilă românească, din lemn masiv, din Europa de Est. S-a înființat în 1990 și a reușit să se impună nu doar pe piața externă, ci și în România, având magazine în mai multe orașe ale țării, printre care și Constanța. Nu a ratat nicio ediție a Târgului de Mobilă de la Mamaia.

Un alt stand remarcabil este cel al producătorului Ardudana, din Ardud, Satu Mare. Înființată în urmă cu 50 de ani, ca un mic atelier meșteșugăresc, compania are în prezent 250 de angajați. Producția ei este destinată în proporție de 90% unor țări precum: Germania, Anglia, Ungaria, Italia, Ucraina și Ru-sia. Producătorul este prezent pentru al doilea an la rând la târgul din Mamaia și, în curând, își va deschide un magazin la Constanța.

Programul de vizitare a târgului este următorul: de pe 17 până pe 19 martie, între orele 10 și 19, iar pe data de 20 martie, între orele 10 și 16.

Comentează știrea

mitu
18 martie 2016
moka

iar te-ai dus ma mokangiule la pomana ? asta e reportaj ce faci tu ? ai baut barem bine pe acolo?

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Se deschide Târgul de Mobilă
Joi, 21 Ianuarie 2016
Stire din Economie : Se deschide EXPO ONG!
Pagina a fost generata in 1.2901 secunde