Mișcarea sindicală se unifică sau iese din cărți

805
1
Mișcarea sindicală se unifică sau iese din cărți - 1fa71baf293fde057cf2f51ed277c53d.jpg

Articole de la același autor

Mișcarea sindicală din România trece prin cea mai profundă criză din istoria sa. Organizațiile profesionale și-au pierdut forța și credibilitatea, iar imaginea lor e grav deteriorată în rândul populației și al propriilor membri.

Recesiunea din 2009 - 2010 a forțat mișcarea sindicală să-și dezvăluie numeroasele slăbiciuni. Eșecurile răsunătoare înregistrate pe parcursul ultimilor doi ani demonstrează că sindicalismul românesc are nevoie de o reformă profundă. Nu-i vorba doar de o restructurare organizațio-nală, ci și de schimbarea mentali-tăților individuale și de grup.
Astăzi, este nevoie de un alt tip de lideri, cu o altă mentalitate și conduită. Altfel spus, se impune reforma morală la vârful piramidei sindicale, adoptarea unui cod etic al liderilor, clarificarea statutului lor din punct de vedere al incompatibilităților.
Sunt convins că mișcarea sindi-cală n-ar fi adus în discuție problema schimbării, dacă nu ar fi obligat-o Guvernul Boc. Prin modificarea Codului muncii și legislației sociale, Executivul a pus presiune pe sindi-cate, obligându-le să se reorganizeze.
Primul pas în această direcție l-a făcut Blocul Național Sindical. El a adresat celorlalte confederații sindicale apelul la fuziune. În timp ce Cartel Alfa și CNSLR-Frăția au răspuns afirmativ, CSDR și Confederația Meridian n-au dat niciun semn că le-ar interesa subiectul.
Ieri, a avut loc prima întâlnire pe această temă între BNS și Alfa. "Unificarea mișcării sindicale trebuie să înceapă de la vârf, de la nivel confederativ. Iar în cadrul viitoarei structuri unice vor trebui reorganizate federațiile de ramură sau sectoare, precum și sindicatele de la nivel de întreprindere" - apreciază Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.
În prezent, mișcarea sindicală este puternic divizată. Există numeroase companii cu două sau mai multe sindicate, afiliate la diferite federații sindicale. Pe următoarea treaptă ierarhică, situația este asemănătoare. Aceeași ramură de activitate este reprezentată de mai multe federații, care fac parte din două - trei confederații sindicale.
Această structură irațională, haotică a mișcării sindicale a fost inventată pentru a satisface interesele unor lideri, nicidecum din necesitatea de a servi nevoile membrilor de sindicat. Aceasta explică de ce, până în prezent, cei aflați la vârful mișcării sindicale au mimat ani dorința de unitate. Ba chiar s-a mers până acolo încât, pe 29 ianuarie 2007, trei confederații, CNSLR- Frăția, BNS și CNS "Meridian", au înființat Alianța Confederațiilor Sindicale din România. Noua structură s-a dovedit a fi un avorton, căci nu s-a mai auzit nimic despre ea în anii care au trecut.
Acum, mișcarea sindicală nu mai are încotro. Legea o împinge pe panta reformelor structurale pe toate palierele, de la cel al sindicatelor de întreprindere până la cel confederativ.
"Conform legislației actuale, contractele colective de muncă de cel mai înalt nivel sunt cele pe ramură (sectoare de activitate). Federațiile vor trebui să se reorganizeze în funcție de aceste sectoare, așa cum sunt înscrise în Codului CAEN, pentru a îndeplini condițiile de a negocia contractele colective de muncă. Dar mai întâi, vor trebui stabilite prin hotărâre de guvern sectoarele, ramurile și grupurile de unități. Noi, cei din BNS, ne-am dat seama că, dacă nu fuzionăm la vârful centralelor sindicale, va fi foarte greu să realizăm toate aceste schimbări" - a declarat Petre Costel.
La rândul lor, patronatele vor fi nevoite să se reorganizeze. Structurile lor vor trebui să fie în oglindă cu cele sindicale. Procesul va dura cel puțin trei-patru ani.
Până la finalizarea restructurării mișcării sindicale și patronale, raporturile de muncă din economia românească se vor baza pe contractele colective la nivel de unitate. Ca urmare, pe acest palier se vor petrece primele fuziuni. În decurs de un an sau doi, societățile comerciale vor avea cel mult un sindicat.

Comentează știrea

admirator
10 mai 2011
reorganizare si

schimbarea statutului de functionare. (sefii nu sunt alesi pe viata, un patron -direct sau prin intermediari, rude, etc- nu poate fi sindicalist, liderii de sindicat nu au voie sa faca afaceri sau sa incheie contracte economice etc.) Poate si fuziunea tuturor sindicatelor... Dar mai este pina cind unii lideri vor ceda functia...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Politică-Administrație : Proteste cu ouă la PDL Constanța
Pagina a fost generata in 0.4118 secunde