Federația "Solidaritatea Sanitară" acuză:

"Ministrul Muncii a declanșat tăierea unor drepturi ale salariaților bugetari"

388

Articole de la același autor

"Federația <Solidaritatea Sanitară> constată cu tristețe că atitudinea Ministrului Muncii intră în totală contradicție cu cele stabilite în cadrul negocierilor purtate – se arată într-un comunicat de presă. Astfel, într-un total dispreț față de drepturile câștigate în materia concediilor de odihnă suplimentare, ministrul Muncii, Marius - Constantin Budăi, răspunde la solicitarea de intrare în legalitate în acest domeniu privind salariații din sănătate prin intenția de a tăia din aceste drepturi la toți bugetarii. Cu alte cuvinte, nu numai că refuză recunoașterea acestor drepturi legale pentru salariații din sănătate, ci domnul ministru Marius - Constantin Budăi decide să taie din drepturile de concedii de odihnă suplimentare la salariații din toate sectoarele bugetare. În discuție sunt în principal drepturile asociate tranșelor de vechime. Precizăm că începând cu anul 2003 aceste drepturi au fost stabilite, în baza prevederilor Codului Muncii, prin contractele colective de muncă."


Federația precizează că intenția la cere face referire se găsește în proiectul de modificare a HG 250/1992, publicat în transparență decizională pe site-ul Ministerului Muncii în data de 19 iunie 2019. "Deși opinia publică ar putea crede că acest gest este de fapt transpunerea intenției de a <mitralia> drepturile salariale ale angajaților bugetari, anunțată de un alt oficial al partidului de guvernământ ca răzbunare pentru voturile obținute de acest partid, problema este cu mult mai gravă decât atât: proiectul de act normativ propus de ministru Marius - Constantin Budăi încalcă în mod flagrant mai multe prevederi legale în vigoare", se spune în comunicat.


Conducerea federației îi reamintește ministrului muncii că "drepturile de concediu de odihnă suplimentar sunt drepturi ce țin de protecția sănătății și securității în muncă, ele trebuind stabilite, conform prevederilor legale, împreună cu partenerii de dialog social." 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5992 secunde