Ministrul finanțelor s-a angajat la Bruxelles să țină deficitul bugetar sub 3%

76
Ministrul finanțelor s-a angajat la Bruxelles să țină deficitul bugetar sub 3% - ministrulfinantelorsaangajatlabr-1512566805.jpg

Articole de la același autor

Ministrul finanțelor pblice, Ionuț Mișa, a participat la reuniunea Eurogrup în format extins și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în perioada 4 - 6 decembrie 2017, desfășurate la Bruxelles (Belgia).

Agenda ECOFIN a inclus: Consolidarea Uniunii Bancare, respectiv propunerea de Regulament privind înființarea unei scheme europene de garantare a depozitelor, pachetul legislativ referitor la măsuri de reducere a riscurilor în sectorul financiar-bancar, precum și situația creditelor neperformante; Cooperarea administrativă în domeniul TVA; Concluziile Consiliului privind "Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale"; Decizii ale Consiliului privind implementarea Pactului de Stabilitate și Creștere, incluzând recomandarea revizuită pentru România pentru corectarea abaterii semnificative de la ajustarea defictului structural; Semestrul European 2018.

În legătură cu recomandarea primită de România, Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a arătat că România se angajează să ia măsurile necesare pentru a nu depași pragul de deficit bugetar de 3% din PIB.

Referitor la anul 2017, oficialul român a menționat că deja prognoza de toamnă a Comisiei Europene confirmă angajamentul Guvernului României de a ramâne în brațul preventiv al Pactului de Stabilitate și Creștere. Pentru anul 2018, proiectul de buget propus menține deficitul bugetar sub 3% iar România își propune să ia măsuri de reducere a deficitului structural în paralel cu implementarea reformelor prevăzute în Programul de Guvernare.

Tot în cadrul reuniunii ECOFIN, repezentanții Comisiei au prezentat Analiza anuală a creșterii 2018, Raportul privind mecanismul de alertă pentru anul 2018 și o Recomandare a Consiliului privind politica economică a zonei euro.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Economie : Captură record de droguri în Spania
Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.2828 secunde