Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa la reuniunea Ecofin

140
Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa la reuniunea Ecofin - ministrulfinanteelorlaecofin-1499860838.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a participat ierim 11 iulie 2017, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN). 


În marja reuniunii ECOFIN, ministrul Ionuț Mișa a avut o întâlnire cu Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă. 


În cadrul reuniunii ECOFIN, Comisia Europeană a prezentat propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 2011/16/UE privind schimbul automat obligatoriu de informații în domeniul fiscal, în legătură cu schemele transfrontaliere care trebuie obligatoriu declarate de către contabili, consultanți, avocați sau companii cărora li se propune un plan de optimizare fiscală agresivă. 


Propunerea vizează un control mai strict al activităților desfășurate de diferite entități și consilieri în domeniul planificării fiscale și se înscrie între prioritățile Comisiei de consolidare a transparenței fiscale și de combatere a evaziunii fiscale. 


Miniștrii au discutat evaluarea intermediară a Planului de Acțiune aferent Uniunii Piețelor de Capital (CMU) și au adoptat proiectul corespunzător de concluzii ale Consiliului. 


Agenda discuțiilor a cuprins și prezentarea programului de lucru al Președinției estoniene pentru următoarele 6 luni, precum și proiectul de concluzii privind creditele neperformante.


În mesajul său de acceptare a felicitărilor transmise de colegii din ECOFIN cu ocazia primei sale participări, ministrul lonuț Mișa a precizat că "România este pregătită să fie în continuare activă în toate dezbaterile din ECOFIN, în urmărirea ambițioaselor noastre obiective comune, acest angajament vizând și apropierea deținerii președinției Consiliului, în primul semestru din 2019, un moment care sper că va reprezenta un succes pentru UE și pentru România". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4011 secunde