Ministrul Bode, despre Tarom: "Vom solicita un ajutor de salvare de 47 de milioane de euro"

282
Ministrul Bode, despre Tarom:

Articole recomandate

Tarom va închide cu pierderi de 190 de milioane de lei în acest an, dar "vom solicita un ajutor de salvare de 47 milioane de euro și unul de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro, pentru că ne dorim să salvăm această companie", a declarat, joi seara, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode. 


"La Tarom lucrurile arată foarte rău, vom închide cu 190 de milioane de lei pierderi pe acest an și avem disponibili în jur de 20 de milioane de euro în acest moment în cont. Avem rate la Boeing, avem în evaluare achiziția de ATR, pentru că avem acel memorandum semnat și este clar că avem nevoie de uniformizarea flotei.(..) Noi trebuie să restructurăm această companie, dar când spun restructurare nu mă gândesc la restructurarea pe care a făcut-o Cuc de exemplu, la un moment dat, a pornit restructurarea de la 1.700 de angajați și a terminat-o la 1.900. Noi pe o procedură foarte clară, nu așa cum au declanșat-o ei, că noi dacă continuăm și reduceam 300 de posturi, 100 efectiv, ne trezeam dați în judecată de toți cei pe care îi dădeam afară și câștigau în instanță. Vom face un proces de restructurare foarte, foarte bine definit", a subliniat Bode, la B1TV.
El a precizat că va solicita la Bruxelles un ajutor de salvare pentru această companie, pentru că în ultimii 10 ani nu a mai fost solicitat un astfel de ajutor, astfel încât Tarom să poată să supraviețuiască.


"Vom solicita un ajutor de salvare și am discutat acest lucru și la Bruxelles, pentru că această companie nu a mai solicitat ajutor de salvare în ultimii 10 ani și să acordăm acești bani astfel încât cei de la Tarom să supraviețuiască. (...) Ajutorul de salvare este de 47 de milioane de euro și aproximativ 110 milioane de euro este ajutorul de restructurare. Acești bani vor veni de la bugetul de stat, dar trebuie recuperați. Noi avem un singur obiectiv: să ținem această companie națională", a explicat Bode, citat de Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.432 secunde