Ministrul Agriculturii participă la prima sesiune a Comitetului Director al PEI

122
Ministrul Agriculturii participă la prima sesiune a Comitetului Director al PEI - constantincpb1d4ff21fd-1361363213.jpg
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va participa joi, 21 februarie 2013, la Bruxelles, la prima sesiune a Comitetului Director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) - "Productivitatea și sustenabilitatea în agricultură", un important forum de dezbateri privind viitorul agriculturii europene.

Din comitetul director al PEI mai fac parte, alături de ministrul Daniel Constantin, miniștrii de resort din Danemarca și Grecia. Comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare reunește 40 de personalități din rândul factorilor de decizie, organizațiilor de fermieri, cercetătorilor și organizațiilor de consumatori de la nivel european.

Agenda sesiunii prevede dezbateri pe următoarele subiecte: principalele domenii de acțiune pentru PEI, precum și modalitățile de implicare a oamenilor de știință în inovarea și dezvoltarea agriculturii la nivel european etc. De asemenea, în cadrul discuțiilor se vor dezbate posibilitățile de a-i mobiliza pe agricultori să se angajeze în acțiuni inovatoare și schimburi de cunoștințe la nivel european, precum și modalitățile de cooperare între fermieri, cercetători și societatea civilă, în vederea promovării de inovații pentru îmbunătățirea producției agricole și o mai bună protejare a mediului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6394 secunde