Ministrul Agriculturii: Despăgubirile pentru fermierii afectați de secetă vor fi virate după rectificarea bugetară

192
Ministrul Agriculturii: Despăgubirile pentru fermierii afectați de secetă vor fi virate după rectificarea bugetară - image20200662404069341seceta-1596813078.jpg

Articole recomandate

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dat asigurări vineri, la Pitești, că despăgubirile pentru fermierii care au culturi afectate de secetă vor fi virate imediat după rectificarea bugetară.


"O parte din suprafețele însămânțate în toamnă, adică 1,2 milioane hectare din cele 2,9 milioane hectare însămânțate în toamnă, au fost calamitate într-o proporție mai mare de 30%, fapt pentru care fermierii vor primi despăgubiri, așa cum am spus în luna martie. Aceste despăgubiri sunt în cuantum de aproximativ 200 de euro pe hectar și vor fi virate în conturile fermierilor păgubiți imediat după rectificarea de buget. Este vorba de o sumă de 1,2 miliarde de lei, care este cuprinsă într-o ordonanță care a fost notificată, aprobată de Comisia Europeană ca schemă de sprijin", a declarat Oros în cadrul unei conferințe de presă.


Ministrul a subliniat că problemele create de secetă s-au suprapus în acest an peste cele provocate de criza sanitară, astfel că a fost nevoie de o monitorizare atentă a situației.


"Anul acesta a fost un an mai deosebit. Din păcate, peste criza datorată evoluției pandemiei COVID-19 s-a suprapus o secetă extremă și puternică, nemaiîntâlnită în ultimii 10 ani (...). În această perioadă, la nivelul Ministerului Agriculturii am încercat să monitorizăm pe de o parte evoluția stocurilor și a capacității de procesare, pentru că nu știam cât va dura criza și care vor fi consecințele acestei crize asupra agriculturii și industriei alimentare. Pe de altă parte, ne interesa foarte mult să monitorizăm și prețurile. De asemenea, ne interesa foarte mult să evaluăm stocurile pentru produsele de bază", a precizat Adrian Oros.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6467 secunde