Miniștrii europeni ai Finanțelor vor discuta la Berlin planul de relansare economică

95
Miniștrii europeni ai Finanțelor vor discuta la Berlin planul de relansare economică - 1-1599138650.jpg

Articole recomandate

Miniștrii europeni ai Finanțelor vor avea săptămâna viitoare o reuniune la Berlin, ocazie cu care vor discuta cum să implementeze planul de relansare în valoare de 750 miliarde de euro și cum să confere UE propriile sale resurse fiscale pentru a putea rambursa datoriile comune, a declarat ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, potrivit Agerpres.


"Pentru ca revenirea să fie un adevărat succes, trebuie să ne revenim împreună și să profităm de această oportunitate pentru a ne transforma economia", a spus Olaf Scholz la un eveniment organizat de institutul Bruegel. "Pentru a readuce economia Europei pe drumul cel bun, investițiile sunt cruciale. Însoțite de pachete de reforme inteligente și credibile, acestea pot crea oportunități de creștere și pot face economiile noastre mai rezistente", a adăugat Scholz.


Oficialul german a mai spus că miniștrii europeni de Finanțe ar trebui să accelereze discuțiile cu privire la reforma bancară, un proiect cunoscut și sub denumirea de uniunea bancară europeană, adăugând însă că este nevoie ca toate țările să facă eforturi pentru se ajunge la o soluție de compromis.


"În cele din urmă, este vorba să nu ne cramponăm de un singur aspect, pentru că dacă vrem să formăm o uniune bancară aceasta nu se rezumă numai la EDIS (-Schema Europeană de Garantare a Depozitelor- nr.)", a spus Scholz.


În luna noiembrie a anului trecut, același Olaf Scholz a prezentat o serie de modificări necesare pentru ca zona euro să își finalizeze reformele destinate creării uniunii bancare, oferind o concesie importantă din partea Germaniei, respectiv susținerea, cu anumite condiții, a unei scheme pan-europene de garantare a depozitelor.


La 1 iulie 2020, Germania va prelua președinția rotativă a UE și va prezida reuniunile ministeriale organizate de UE până la finele anului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.622 secunde