Miniștrii europeni ai Finanțelor s-au reunit la Lisabona

165
Miniștrii europeni ai Finanțelor s-au reunit la Lisabona - ministriieuropeniaifinantelorsau-1621953852.jpg

Articole de la același autor

Ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, a participat, în perioada 21 - 22 mai 2021, la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), de la Lisabona.

Discuțiile au vizat perspectivele de creștere economică pentru 2021 și evoluția economiilor europene în contextul actual al pandemiei de Covid-19, precum și operaționalizarea mecanismului european pentru redresare și reziliență.

Cea de-a doua zi a reuniunii ECOFIN a început cu o sesiune de lucru dedicată economiilor verzi și viitorului redresării ecologice. Miniștrii au abordat teme precum viitorul politicilor verzi și rolul acestora în relansarea economică, respectiv relația de cauzalitate dintre taxele de mediu și sistemele generale de taxare și impactul acestora asupra competitivității economice a Statelor Membre.

Sesiunile de lucru au continuat cu o serie de prezentări care au avut în centrul lor provocările pe care economiile europene le vor întâlni în viitorul apropiat.

În urma discuțiilor din cadrul reuniunii, Consiliul ECOFIN a pledat pentru urgentarea ratificării Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene, având în vedere că doar patru state membre nu au ratificat încă această decizie, necesară pentru ca Uniunea Europeană să poată accesa instrumentele financiare menite să susțină Mecanismul European de Redresare și Reziliență.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5556 secunde