Miniștrii Agriculturii din România, Belarus și Republica Moldova, reuniți pe tema pandemiei

155
Miniștrii Agriculturii din România, Belarus și Republica Moldova, reuniți pe tema pandemiei - ministriagriculturii2-1596037331.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 28 iulie 2020, miniștrii Agriculturii din România, Belarus și Republica Moldova au participat la o videoconferință, dedicată efectelor pandemiei COVID-19 asupra producției agricole și a comerțului agroalimentar din regiune, dublate de secetă și lipsa precipitațiilor în primul trimestru al anului 2020. S-a realizat un schimb de informații privind demersurile întreprinse pentru sprijinirea producătorilor agricoli și menținerea aprovizionării cu alimente.

Ministrul Adrian Oros a salutat inițiativa FAO privind organizarea acestei dezbateri și a subliniat însemnătatea relației de cooperare bilaterală cu Belarus și Republica Moldova. În intervenția sa, a prezentat situația sectorului agricol din România în contextul pandemiei, precum și măsurile întreprinse pe termen scurt: monitorizarea stocurilor și a prețurilor alimentelor.

Adrian Oros a vorbit despre demersurile întreprinse pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă, cât și pentru sprijinirea tuturor sectoarelor din agricultură, care au suferit pierderi. Totodată a amintit de discuțiile purtate cu asociațiile băncilor în vederea susținerii fermierilor care doresc să amâne ratele la credite. Adrian Oros a arătat că Ministerul Agriculturii din România încurajează fermierii, îndemnându-i să conștientizeze importanța asigurării culturilor agricole împotriva fenomenelor climatice nefavorabile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6207 secunde