Ministerul Turismului a primit 50 de reclamații în perioada sărbătorilor de iarnă

2205

Articole de la același autor

În jur de 50 de reclamații au fost primite, în perioada 24 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012, la numărul telverde pentru turiști (0800.86.82.82), la telefoanele mobile și fixe și pe adresele de email ale inspectorilor Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică, a anunțat Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Reuniți în comandamente de iarnă, inspectorii MDRT au intervenit, după caz, alături de reprezentanți ai administrației publice locale (din cadrul comisariatelor de protecție a consumatorului, al direcțiilor de sănătate publică, direcțiilor sanitare, veterinare și pentru siguranța alimentelor, gărzii financiare, poliției, jandarmeriei etc.) și ai serviciilor publice de salvamont.

Printre reclamațiile primite de comandamentele de iarnă ale MDRT s-a numărat sesizarea unui grup de 30 de turiști care făcuseră o rezervare pe internet la o pensiune din Voroneț (județul Suceava), iar condițiile prezentate în ofertă, spun reclamanții, au fost altele decât cele găsite la fața locului. Raportul de control al inspectorilor MDRT este încă în curs de elaborare.

O altă reclamație primită de comandamentele de iarnă ale MDRT a venit din partea unei turiste din Poiana Brașov care a reclamat că o pârtie folosită pentru săniuș nu este amenajată corespunzător și că prezintă risc de accidente. Inspectorii MDRT au contactat imediat un salvamontist care s-a deplasat la fața locului și a constatat că respectiva pârtie este una improvizată și că nu este autorizată de minister. Salvamontistul le-a cerut persoanelor care se aflau pe pârtie să folosească pentru săniuș doar zonele special amenajate pentru că, altfel, se expun unor riscuri care se pot solda cu accidente grave.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0962 secunde