La vânătoare de roviniete

Ministerul Transporturilor a montat deja 14 camere fixe pentru scanarea mașinilor

1244
Ministerul Transporturilor a montat deja 14 camere fixe pentru scanarea mașinilor - 0a521f4b3f184d3e27654212e38c7b76.jpg

Articole de la același autor

Începând de vineri, 1 octombrie, în România a intrat în vigoare Sistemul Informatic de Emitere a Rovinietei. Astfel, fiecare șofer care utilizează rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi este obligat să-și cumpere rovinietă. Conducătorul auto îi comunică operatorului, pe proprie răspundere, numărul mașinii pentru care vrea să cumpere rovinieta, tipul vehiculului și perioada de valabilitate a rovinietei. Noutatea constă că de acum încolo existența și valabilitatea rovinietei vor fi verificate prin scanarea prin camere fixe și mobile a numărului de înmatriculare a autoturismului. Un soft special va verifica dacă autoturismul respectiv are plătită taxa de drum, transmițând imediat toate autoturismele scanate care nu sunt în regulă. La nivel național există deja 14 camere care au intrat de vineri în folosință.
"Există deja montate 14 camere în toată țara, care înregistrează numărul mașinii, după care se verifică dacă a fost achiziționată sau nu rovinieta", a declarat, vineri, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.
Orice conducător auto care tranzitează rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România poate merge la orice subunitate CNADNR, la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Poștei Române, UNTRR, de unde tre-buie să-și cumpere o rovinietă, în funcție de categoria de mașină pe care o deține.
Astfel, operatorul introduce în calculator numărul autovehiculului, iar sistemul generează automat toate datele de identificare, precum și categoria vehiculului, dar și numele proprietarului. După achitarea tarifului, cumpărătorul primește un bon de casă sau factură în locul vechiului autocolant (care se lipea pe parbriz). Plata este înregistrată automat în baza de date centrală (CESTRIN - Centrul de Studii Tehnice, Rutiere și Informatică) și este păstrată pe toată perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.
Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie în trafic, de către echipe de controlori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Stire din Economie : S-a găsit o vițică
Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Stire din Economie : Take, Ianke și Cadîr au carnet de zilier
Pagina a fost generata in 2.8472 secunde