Ministerul Economiei: Oltchim va începe producția în 24 octombrie

229
Ministerul Economiei: Oltchim va începe producția în 24 octombrie - oltchim-1350922282.jpg
Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) a anunțat astăzi că Oltchim se află în perioada cu programul de repornire etapizată a instalațiilor, iar pe data de 24 octombrie va fi pusă în funcțiune secția de electroliză cu membrană.
"În conformitate cu programul de repornire etapizată a instalațiilor din cadrul SC Oltchim SA – Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea, aprobat de Consiliul de Administrație în data de 15 octombrie 2012 și prezentat Ministerului Economiei Comerțului și Mediului de Afaceri, vă prezentam etapele parcurse și programul pe perioada următoare. Astfel, în perioada 16 octombrie- 24 octombrie 2012 se derulează probele profilactie la instalațiile tehnologice și de utilități, probe de etanșeitate și de funcționare în gol a echipamentelor dinamice", se spune în comunicatul MECMA.

De asemenea, ministerul anunță că s-au introdus utilitățile pe magistralele și traseele tehnologice aferente Electrolizei cu Membrană, utilități importante, energie electrică 4 MW/h și abur 3 To/h.

Potrivit MECMA, în data de 22 octombrie 2012 , începând cu ora 7,00 a fost pornit compresorul de comprimare clor – utilaj cheie în fluxul tehnologic - și va rămâne în stare de funcționare (pe recirculare), pe durata efectuării probelor în gol , până la data de 24 octombrie 2012 , cand va fi demarată efectiv activitatea de producție.

Începând cu data de 24 octombrie, prin punerea în funcțiune a secției Electroliză cu Membrană, se vor produce : leșie de sodă 275 To/zi; clor 243 To/zi; acid clorhidric 100 To/zi; hipoclorit de sodium 60 To/zi, produse pentru care sunt asigurate materiile prime și utilitățile necesare.

MECMA anunță că, în paralel, cu punerea în funcțiune a secției electroliză cu membrană se execută activitățile necesare pregătirii pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor din cadrul Secției Electroliză cu Catod de Mercur, Secția Propenoxid, Secția Polieteri. Se estimează începerea producției la aceste instalații începând cu decada a doua a lunii noiembrie.

Procedura de privatizare a Oltchim a fost încheiată prin nesemnarea contractului de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acțiuni de 54% deținut de Ministerul Economiei prin OPSPI, deoarece adjudecatarul licitației nu a prezentat documente din care să rezulte că deține disponibilitățile bănești. Realizatorul TV Dan Diaconescu câștigase licitația pentru acțiunile deținute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preț, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta declara că în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească prețul oferit pentru preluarea acțiunilor deținute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de șase luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.897 secunde