Mihai Daraban: Strategia UE pentru regiunea Dunării, proiect vital pentru dezvoltarea comerțului internațional pe cale navigabilă

333
Mihai Daraban: Strategia UE pentru regiunea Dunării, proiect vital pentru dezvoltarea comerțului internațional pe cale navigabilă - mihaidarabanstrategiauepentrureg-1611909072.jpg

Articole de la același autor

Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a primit vizita lui Gabriel Atanasov - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Macedoniei de Nord la București.
Întâlnirea, organizată la solicitarea Ambasadei, a avut ca scop analizarea stadiului cooperării economice dintre cele două state, precum și identificarea modalităților prin care se pot dinamiza relațiile comerciale bilaterale.
„Un obiectiv important al CCIR este acela de a încuraja mediul de afaceri românesc să se implice puternic în dezvoltarea a cât mai multor relații economice și comerciale cu statele non-comunitare, mai ales dacă ținem cont de faptul că România este preponderent o țară cu o economie subcontractantă, ceea ce evidențiază necesitatea de a produce bunuri de export cu valoare adăugată mare. Dezvoltarea comerțului internațional pe cale navigabilă este un alt proiect de o importanță deosebită pentru România. Devine, astfel, foarte importantă strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, având în vedere faptul că vorbim de o capacitate de transport maritim al țărilor care fac parte din Inițiativa celor Trei Mări, care reprezintă jumătate din cea a portului Rotterdam”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.
„România are un mare potențial de creștere în materie de resurse, educație și investiții. Este foarte important să promovăm accesul bilateral al investitorilor la produsele și serviciile oferite de cele două state. Totodată, suntem preocupați să sprijinim dezvoltarea și intensificarea relațiilor comerciale și de cooperare economică cu România, precum și a oportunităților investiționale dintre cele două țări. Macedonia de Nord este din anul 2020 stat membru NATO, ceea ce va contribui la dezvoltarea economică a țării, așa cum s-a întâmplat și după aderarea României la această alianță militară”, a declarat amabsadorul Gabriel Atanasov.
În prezent, pe teritoriul României activează un număr de 94 de companii cu capital macedonean, totalizând un capital subscris de 248.790,55 euro. Valoarea schimburilor comerciale bilaterale România – Macedonia de Nord s-a situat, la sfârșitul anului trecut, la 376 milioane de euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7424 secunde