€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mihai Daraban și Decebal Făgădău pledează pentru solidaritate

Ştire online publicată Sâmbătă, 18 Iunie 2016. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Restaurantul „Del Mar“ din Mamaia a găzduit, joi, 16 iunie 2016,  două evenimente festive de prim rang: cea de a doua ediție a Balului oamenilor de afaceri din Constanța și Gala „20 de ani de voluntariat“. 


Cel mai important eveniment monden al mediului de afaceri constănțean a atras zeci de întreprinzători privați și mangeri, mai cu seamă din rândul femeilor. Doamnele s-au remarcat prin eleganța fără extravaganțe a ținutelor, demonstând că știu să se îmbrace cu aceeași moderație, înțelepciune și bun gust cu care își conduc afacerile. Domnii au defilat în clasicele costume și la cravată, în ciuda celor peste 30 de grade de afară.


Amfitrionii, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, în parteneriat cu Fundația Rotary Club Constanța, cu ajutorul sponsorilor, au reușit să creeze o întâlnire perfectă între arta afacerilor, arta culinară și arta muzicală. 


Invitatul special al serii a fost primarul ales Decebal Făgădău. Prezența sa la eveniment este semnalul unei schimbări radicale în atitudinea municipalității față de mediul de afaceri. De altfel, în scurta discuție pe care am purtat-o cu el pe această temă, primarul a declarat că municipalitatea va fi partenerul comunității de afaceri, de la care așteaptă propuneri și soluții pentru problemele orașului. 


În cuvântul de deschidere a festivităților, Mihai Daraban, președintele CCINA și al Camerei de Comerț și Industrie a României, a pledat pentru solidaritatea oamenilor de afaceri la nivel local și central. Timp de 26 de ani, a spus el, agenții economici n-au reușit să fie uniți. Pentru a soluționa numeroasele probleme cu care se confruntă, agenții economici au la dispoziție o serie de instrumente ale solidarității: rețeaua camerelor de comerț și asociațiile patronale. 


Tot despre solidaritate, dar cu alte cuvinte, a vorbit și Decebal Făgădău. El a amintit de înființarea consiliului economic - consultativ la nivel local, cu un rol important în stabilirea politicii fiscale și a bugetului municipalității, despre par-teneriatul cu CCINA și despre aștepările pe care le are de la această colaborare. 


Festivitatea de premiere a femeilor de afaceri constănțene a fost condusă de Dănuț Jugănaru, directorul general al CCINA. Vasilica Marin, reprezentanta firmei Excelsior SRL, și Narcisa Denisa Petcu, de la PNP Impex SRL, au primit diplome de excelență în afaceri pentru cifra de afaceri obținută în 2014. 


La rândul lor, Mariana Bardaș, de la Medimar Imagistic Services SRL, și Zoe Ghiuri, de la Sorla M & D SRL, au primit diplomele de excelență în afaceri pentru profitul brut obținut în 2014.


O diplomă de excelență i-a fost acordată și Alinei Vasea, președintele Asociației „Dăruiește Aripi”.


Participanții s-au bucurat de un program artistic de înalt nivel, susținut de orchestra de cameră dirijată de maestrul Radu Ciorei și de orchestra Jan Tița.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8334 secunde