Mihai Daraban, președintele CCIR, în vizită oficială în Croația

130
Mihai Daraban, președintele CCIR, în vizită oficială în Croația - mihaidarabancroatia-1497276908.jpg

Articole de la același autor

Președintele Camerei de Comerț și Industie a României, Mihai Daraban, a avut o întrevedere oficială la Zagreb cu președintele Camerei Economice a Republicii Croația, Luka Burilovic, cu ocazia vizitei oficiale a prim-ministrului Guvernului României, Sorin Grindeanu, în Republica Croația. 


Președintele CCIR a vorbit despre necesitatea de a organiza mai multe forumuri, misiuni, târguri și expoziții care să contribuie la stimularea cooperării dintre companiile din cele două țări. 


În acest sens, Daraban a adăugat că Centrul Expozițional Romexpo este cel mai important jucător din România în materie de târguri și expoziții și a prezentat proiectul de extindere a centrului expozițional din nordul capitalei României.


Totodată, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera Economică a Republicii Croația prin care cele două organizații se angajează să încurajeze cooperarea între companii, să promoveze înlăturarea barierelor care previn dezvoltarea comerțului și a afacerilor și să dezvolte relațiile comerciale și economice dintre companiile din cele două țări. 


Discuțiile de la Zagreb dintre oficialii guvernamentali români și cei croați s-au axat pe cooperarea economică și diplomatică, modalitățile de îmbunătățire a relațiilor comerciale, dezvoltarea cooperării în domeniile de interes comune și stimularea investițiilor.


Temele de interes înscrise pe agendă au inclus și dezbateri privind viitorul UE, coeziunea și solidaritatea între statele membre, inclusiv în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în anul 2019. 


Croația va deține mandatul la un an după România. De asemenea, discuțiile s-au axat și pe cooperarea dintre cele două țări pentru a adera la spațiul Schengen.


Schimburile comerciale dintre cele două state au ajuns la valoarea de 243, 84 milioane Euro în noiembrie 2016, conform Ministerului Economiei, Departamentul de Comerț Exterior și Relații Internaționale. 


Valoarea exporturilor însuma un total de 145, 91 milioane euro, iar importurile ajungeau la 97, 93 milioane Euro. Conform ONRC, totalul companiilor active cu capital croat în România, în iunie 2017, ajunge la 140, având un total capital social subscris de 4, 27 milioane Euro. 














Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.447 secunde