Mihai Daraban: Portul Constanța poate deveni un hub logistic pentru mărfurile din Japonia

168
Mihai Daraban: Portul Constanța poate deveni un hub logistic pentru mărfurile din Japonia - mihaidarabanportulconstantapoate-1634749006.jpg

Articole de la același autor

Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a primit vizita lui Hiroshi Ueda – ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în România, în scopul dinamizării schimburilor comerciale bilaterale, se arată într-un comunicat de presă.

„Pentru mediul de afaceri românesc este foarte important să nu se rezume la piețele tradiționale, precum cea a Uniunii Europene, și să încerce să acceseze mai ales piețele de desfacere ale statelor aparținând G20, așa cum este Japonia. În același timp, investitorii japonezi sunt mai mult decât bineveniți în România, portul Constanța reprezentând o oportunitate, din acest punct de vedere, prin poziția cheie din Marea Neagră. Portul Constanța poate deveni un hub logistic important în mișcarea și stocarea bunurilor aduse din Japonia pentru piața românească și pentru Europa. Regiunea portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. Acest tip de facilități este unic, având în vedere faptul că dezvoltarea porturilor din Vestul Europei a atins deja potențialul maxim”, a declarat Mihai Daraban.

La rândul său, ambasadorul Hiroshi Ueda a spus: „România și Japonia au dezvoltat o relație foarte bună de cooperare, cel puțin în ultima perioadă, dovadă stând atât vizitele oficiale, cât și proiectele concrete cum ar fi podul suspendat de peste Dunăre, realizat împreună cu o companie niponă. Mediul de afaceri japonez, reprezentat de Keidanren (Federația de afaceri din Japonia), este foarte interesat de piața românească, urmând ca atunci când situația pandemică o va permite, aceștia să organizeze o vizită de afaceri în țara dumneavoastră. Programul presupune acordarea unei burse de studii de un an, cu toate cheltuielile asigurate, la finalul căreia absolvenții primesc o diplomă de master. Astfel, reiterăm invitația către CCIR de a se implica în identificarea potențialilor candidați pentru aceste burse, în domeniul administrației afacerilor”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7475 secunde