Mai multe ştiri online:

Mihai Daraban, în misiune economică în Coreea de Sud

Ştire online publicată Joi, 15 Noiembrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce delegația formată din oameni de afaceri români în Republica Coreea.


Misiunea economică se desfășoară în perioada 12-17 noiembrie, la Seul, și urmărește întărirea relațiilor comerciale bilaterale, inclusiv prin deschiderea unor noi căi de acces dinspre și către piața sud-coreeană.


În cadrul vizitei, delegația CCIR s-a întâlnit cu dl. Joong-Hyun Jough, director Biroul de Cooperare Internațională al Asociației Importatorilor din Republica Coreea, Koima, instituție cu peste 46 de ani de experiență, singura organizație privată din țară dedicată exclusiv facilitării importurilor pentru dezvoltarea industriei naționale. Koima reprezintă interesele a peste 8.500 de membri și are 21 de reprezentanțe în diferite state ale lumii.


Președintele CCIR, Mihai Daraban a declarat: „Cu ocazia vizitei în Coreea de Sud reiterez convingerea că există un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale cu partenerii coreeni, însă, în acest sens, produsele românești au nevoie de investiții în promovare, fiind insuficient cunoscute. Totodată, trebuie să susținem deschiderea unităților de producție în țara noastră în orice domeniu, fie că ne referim la autoturisme, utilaje, electronice, consumabile sau alimente. România are resurse, trebuie doar să știm să le punem în valoare. Produsele made in România pot ajunge și pe piața din Coreea de Sud printr-o competitivitatea corectă a prețurilor, prin promovarea brandurilor românești și în contextul unui climatic economic stabil.”


Din delegația prezentă la Seul fac parte reprezentanți ai unor companii românești din sectorul serviciilor navale, transporturi, infrastructura și IT.


Potrivit datelor ONRC, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Republica Coreea, înregistrată în luna iulie 2018, însumează 340,3 milioane euro. În România activează 253 de companii coreene cu o valoare totală a capitalului social subscris de 200.42 milioane euro.


Între România și Republica Coreea au loc schimburi de produse precum: materiale plastice, cauciuc, produse alimentare, produse vegetale, băuturi și tutun, mașini si aparate, produse textile, instrumente și aparate optice, produse electronice, produse chimice și altele.


În ultimul deceniu, economia sud-coreeană a devenit una din economiile majore ale lumii (locul 13), fiind al 6-lea consumator mondial de petrol. Republica Coreea este una din cele mai avansate țări din lume în domeniul IT și dispune de 21 centrale nucleare.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8263 secunde