€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Mihai Daraban: "Dacă multinaționalele se retrag din România, închidem lumina țării!"

Ştire online publicată Vineri, 10 Noiembrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
„Mediul de afaceri românesc este bazat pe microîntreprinderi, iar dacă multinaționalele se retrag, închidem lumina țării”, a declarat, aseară, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, la cea de-a XXIV-a ediție a Topului Național al Firmelor. 


„Sunt un susținător al capitalului autohton, dar cred că, la modul cel mai sincer, nu ne putem juca cu cuvinte. Nu putem blama multinaționalele. Multinaționalele, dacă se retrag din România, închidem lumina țării. Nu cred că este un subiect cu care ne putem juca. Sunt mari angajatori, mari plătitori de taxe și impozite, nu cred că aceste multinaționale să se înscrie într-o escală a populismului”, a avertizat Mihai Daraban. 


Șeful Camerei de Comerț și Industrie a României a făcut apel către guvernanți să înceteze cu atacurile la multinaționale și să se uite pe cifrele oficiale care arată care sunt exportatorii din România. 


„O spun cu tristețe: deși avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristețe o spun că în primii 100 sunt doar șase firme românești. Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului! Cred că lucrurile trebuie privite și prin prisma clasamentelor UE - ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii și la digitalizarea administrativă”, a explicat Mihai Daraban. 


XXX 


Pe larg despre acest eveniment, în ediția de week-end a ziarului nostru. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0175 secunde