€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Mihai Daraban conduce o misiune economică în Kuwait

Ştire online publicată Marţi, 27 Noiembrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
În perioada 25-27 noiembrie 2018, Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) conduce o delegație economică în Statul Kuwait.

În cadrul acestei vizite de lucru au fost programate întâlniri la nivel înalt menite să faciliteze oamenilor de afaceri, care fac parte din delegația română, accesul către piețele de desfacere din Kuwait și totodată să permită delegației CCIR să prezinte oportunitățile de business din țara noastră.

Delegația din România a întreprins o primă vizită la sediul Autorității de Investiții Kuwait (KIA), unde membrii delegației au fost întâmpinați de Farouk A. Bastaki - managing director.

În cadrul întrevederii, Mihai Daraban a subliniat stadiul relațiilor comerciale între cele două state: „Valoarea investițiilor kuweitiene în România, la 31 decembrie 2017, era mai mică de 100 milioane euro. Aceasta este o realitate de la care trebuie să pornim analizele și să construim relații economice bilaterale mai profitabile. Strategia CCIR este orientată către cooperarea cu organizații din toată lumea, pentru a putea deschide oportunități și piețe pentru companiile românești. Consider că avem obiective comune, de promovare și susținere a intereselor economice. Antreprenorii români pot ajunge să investească în Kuwait, dar au nevoie de susținere care constă în: informație, dialog și promovare”.

Delegația oamenilor de afaceri din România, condusă de președintele CCIR, a participat și la Forumul de afaceri multisectorial Kuwait – România, care a avut loc la sediul Camerei de Comerț și Industrie Kuwait. În cadrul Forumului de afaceri au fost expuse oportunitățile de investiții din Statul Kuwait, prezentare susținută de Autoritatea de Promovare a Investițiilor Directe a Statului Kuwait (KDIPA).

Totodată, Forumul economic multisectorial România-Kuwait a găzduit ceremonia de semnare a memorandumului de colaborare între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie Kuwait, act care pune bazele unei colaborări menite să susțină dezvoltarea relațiilor bilaterale. Forumul s-a încheiat cu sesiuni de networking și întâlniri B2B care au oferit posibilitatea oamenilor de afaceri din delegația română să stabilească legături cu parteneri kuweitieni. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7589 secunde