Mai multe ştiri online:

Mihai Daraban a primit vizita consulului general al Republicii Turcia la Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Mai 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Mihai Daraban, președin-tele Ca-merei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, împreună cu Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al CCINA, a primit, vineri, 19 mai 2017, vizita lui Uyar Mustafa Sertel, consulul general a Republicii Turcia la Constanța. A fost o vizită de curtoazie, de cunoaștere și de exprimare reciprocă a sprijinului acordat companiilor constănțene și turcești în dezvoltarea activității lor.

Potrivit comunicatului dat publicității, consul general a fost foarte încântat de buna primire, afirmând că este o mare plăcere să observe buna colaborare pe care Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură o are cu Turcia. Totodata, Uyar Mustafa Sertel și-a exprimat dorința de a susține intensificarea relațiilor economice între firmele din Dobrogea și cele din Turcia.

Mihai Daraban a afirmat, la rândul său că Republica Turcia este cel mai mare investitor în România, din afara Uniunii Europene, și că firmele constănțene cu capital turcesc sunt, de fapt, companii românești, care se bucură de aceleași facilități și drepturi europene ca oricare altă firma românească. De asemenea, el s-a referit și la cele două domenii de interes, atât pentru România, cât și pentru Turcia, și anume turismul și agricultura, Turkish Airlines având un rol important în conexiunea aeriană a celor două țări.

În încheierea vizitei, consulul ge-neral a mulțumit conducerii CCINA, afirmând că a fost o plăcere vizita la această institiuție și a declarat că va depune toate eforturile pentru a sprijini comunitatea turcă în dezvoltarea afacerilor în Dobrogea.

Mihai Daraban l-a asigurat pe oaspete că, atât Camera de Comerț și Industrie a României, cât și întreg sistemul cameral, se vor implica profund și vor acorda tot sprijinul firmelor turcești ce vor dori să investească în România, iar CCINA va continua o colaborare eficientă, și pe viitor, cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8308 secunde