Mihai Daraban a participat la reuniunea Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț, în Dubai

109
Mihai Daraban a participat la reuniunea Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț, în Dubai - mihaidarabanaparticipatlareuniun-1637694981.jpg
Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a participat la reuniunea Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), organizat în Emiratele Arabe Unite de către Camera de Comerț și Industrie Dubai.

Delegația română a fost întâmpinată de Yassin S. Al-Suroor - vicepreședintele Camerei Internaționale de Comerț, Mihai Daraban urmând a avea o serie de întrevederi și discuții cu reprezentanții camerelor de comerț din întreaga lume, precum și cu Hamad Buamim - președinte al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț și președinte al CCI Dubai.

„Având în vedere contextul mondial în care ne aflăm, participarea Camerei de Comerț și Industrie a României la acest consiliu este mai importantă ca niciodată, mai ales că este primul congres organizat în era Covid. Astfel, dezbaterile vor fi concentrate pe probleme legate de sustenabilitate, logistică, tehnologie și antreprenoriat, dar și pe creșterea economică post-pandemie. Trebuie să identificăm modul în care camerele de comerț se pot implica în sprijinirea mediului de afaceri pentru a revitaliza comerțul și a accelera procesul de dezvoltare durabilă care să contribuie, în cele din urmă, la redresarea și creșterea economică post-pandemică. De asemenea, trebuie să continuăm promovarea și protejarea conceptului de cameră de comerț, ca entitate intermediară esențială între guverne și mediul de afaceri și între mediul de afaceri și publicul general și să încurajăm cooperarea cât mai activă dintre toate camerele de comerț care fac parte din rețeaua mondială a WCF”, a declarat Mihai Daraban.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a fost ales în funcția de membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), din cadrul Camerei de Comerț Internaționale (ICC), în urma votului exercitat de reprezentanții a peste 100 de state, pentru mandatul 2020-2022.

Federația Mondială a Camerelor de Comerț (WCF) este un organism non-politic și neguvernamental al Camerei Internaționale de Comerț (ICC). Înființată inițial în 1951, ca Biroul Internațional al Camerelor de Comerț, WCF are ca obiectiv unificarea și susținerea rețelei globale de camere de comerț.

Camera Internațională de Comerț (ICC) este cea mai mare organizație de afaceri din lume, reprezentând peste 45 de milioane de companii din peste 100 de țări. Interesele mediului de afaceri sunt reprezentate și susținute la nivelul celor mai înalte foruri interguvernamentale, cum ar fi Organizația Mondială a Comerțului, Națiunile Unite sau G20. Astfel, ICC promovează comerțul internațional, un management responsabil al afacerii precum și o abordare globală a reglementărilor de business, printr-un mix de activități de promovare și de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regăsesc unele dintre cele mai mari companii din lume, IMM-uri, asociații de afaceri și camere de comerț locale.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3442 secunde