Mai multe ştiri online:

Mihai Daraban a participat la reuniunea consiliului general al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț

Ştire online publicată Vineri, 23 Noiembrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a participat, în perioada 21-22 noiembrie 2018, la reuniunea consiliului general al World Chambers Federation (Federația Mondială a Camerelor de Comerț), care a avut loc în Emiratele Arabe Unite, la Dubai. Participarea președintelui CCIR la această reuniune reprezintă o premieră în istoria CCIR, World Chambers Federation fiind cel mai important for de conducere a camerelor de comerț, la nivel mondial.

Consiliul general al WCF promovează și totodată protejează conceptul de „camere de comerț” ca intermediari esențiali între mediul de afaceri și decidentul politic, precum și între companii și publicul larg. Consiliul oferă asistență în crearea camerelor de comerț sau consolidarea camerelor existente, în special în țările în curs de dezvoltare și în economiile emergente. Totodată, consiliul general încurajează cooperarea între organizațiile de camere din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăți serviciile furnizate de către acestea.

„Este pentru prima oară, în istoria CCIR, când instituția este invitată să participe la ședința consiliului general al WCF. Acest lucru reprezintă pentru noi o confirmare a faptului că eforturile depuse în sprijinirea mediului de afaceri românesc în general și în ceea ce privește internaționalizarea business-ului autohton, în mod special, nu au fost în zadar și, mai mult decât atât, se bucură de recunoaștere la nivel mondial”, a declarat Mihai Daraban.

Federația Mondială a Camerelor este un organism non-politic și neguvernamental, având ca obiectiv unificarea și susținerea rețelei globale de camere de comerț.

WCF joacă un rol esențial în ceea ce privește interacțiunea dintre diferite organizații și camerele de comerț din întreaga lume. Astfel, sunt create parteneriate care ajută la punerea în aplicare a mai multor inițiative de consolidare a camerelor de comerț în economiile în curs de dezvoltare și în economiile emergente. În momentul de față, există parteneriate cu mai mult de 12.000 de camere de comerț din întreaga lume. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7372 secunde