Mihai Daraban a deschis Salonul Internațional de Automobile București

381
Mihai Daraban a deschis Salonul Internațional de Automobile București - mihaidarabanadeschis1-1521822972.jpg

Articole de la același autor

După 11 ani de la ultima sa ediție, pe 23 martie 2018, a fost deschis Salonul Internațional de Automobile București (SIAB). Organizat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, în intervalul 23 martie - 1 aprilie, SIAB se impune ca fiind cel mai important eveniment din domeniul automobilelor, din România.


Această ediție a salonului prezintă o serie de premiere. Nu lipsesc modelele electrice, hibride sau cele cu alimentare pe hidrogen, acestea fiind dotate cu tehnologii de vârf pe care industria auto le propune pentru reducerea poluării din marile orașe.
Ieri a fost ziua dedicată presei. La festivitatea de deschidere, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a declarat: "SIAB 2018 este evenimentul emblemă al industriei auto din România și exprimă importanța unui sector economic în plină expansiune. Recunoscut de Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA) și listat în calendarul oficial al acesteia, SIAB 2018 beneficiază de un cadru expozițional de excepție, unic în România, dezvoltat prin investiții de 27 de milioane de euro".


Daraban a reiterat nevoia dezvoltării infrastructurii pentru ca România să devină un hub regional în domeniul industriei auto: "Consider că prioritizarea pe agenda executivului a infrastructurii de orice fel din România trebuie să devină un punct important de referință".


La rândul său, George Grigorescu, președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, a declarat: "SIAB 2018 va rămâne peste ani o ediție de referință și prin prisma faptului că prezintă publicului din România o premieră europeană absolută, noul "Volkswagen Touareg", într-un eveniment de lansare care are loc simultan cu premiera mondială programată în aceeași zi la Salonul Auto de la Beijing, dar și prin prezentarea mașinii anului în Europa, SUV-ul "Volvo XC40", la prima sa apariție după primirea titlului la Geneva, cu numai două săptămâni în urmă. La acestea, se adaugă o serie de alte premiere naționale prezentate de majoritatea mărcilor participante, fapt care demonstrează preocuparea jucătorilor din piața auto de a se prezenta cât mai bine în fața potențialilor clienți, dar și de a susține în mod clar și fără echivoc necesitatea înnoirii și modernizării parcului auto din România."


Pe timpul manifestării expoziționale, vot avea loc următoarele conferințe:
- 26 martie 2018 - "Industria auto din România: impact economic și perspective";
- 27 martie 2018 - "Necesarul de forță de muncă în industria auto";
- 28 martie 2018 - "Programe naționale și locale orientate către reducerea poluării";


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4889 secunde