Microîntreprinderile pot obține finanțare de 200.000 de euro pentru investițiile din mediul urban

827

Articole de la același autor

Interesul IMM-urilor pentru accesarea fondurilor europene este uriaș. Iată, spre exemplu, numărul cererilor de finanțare depuse la cea de-a doua ediție a programului Start-Up Nation a fost de 13.005, iar câteva sute de cereri aparțin constănțenilor. 


Ieri, la hotelul "Ibis" din Constanța, a avut loc seminarul de informare cu privire la apelul de proiecte lansat în cadrul POR 2014-2020, respectiv:  axa prioritară 2: "Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii", prioritatea de investiții 2.1 - "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri". 


Evenimentul a fost organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar pentru POR 2014-2020, iar prezentarea a fost realizată de Jenica Crăciun, director OI POR Sud-Est, și Carmen Câmpean, consultant în management. Au participat reprezentanți ai 31 de agenți economici din municipiul Constanța.  


Pentru acest nou apel care se adresează doar investițiilor realizate în mediul urban, finanțarea totală alocată este de 13 milioane de euro. 


Cererile de finanțare se depun în perioada 8 iulie - 8 noiembrie 2019.
Suma solicitată trebuie să fie de minim 25.000 euro, iar ajutorul maxim acordat este de 200.000 de euro. Contribuția beneficiarului nu poate fi mai mică de 10% din valoarea investiției. 


Solicitanții eligibili în cadrul acestui nou apel sunt microîntreprinderile care fac dovada capacității financiare de a duce la capăt proiectul și îndeplinesc o serie de alte condiții. 


Pot primi finanțare: lucrările de construire, extindere, modernizare a spațiilor de producție, prestare de servicii, inclusiv a utilităților generale aferente; achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe; achiziționarea de instalații, echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile, alternative de energie pentru eficientizarea activităților pentru care s-a solicitat finanțare; investițiile în active necorporale, precum: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi și active similare; investițiile în realizarea de instrumente de comercializare on-line a serviciilor/produselor proprii ale solicitantului. Aceste instrumente au ca scop crearea unui magazin virtual (e-shop) în care sunt implementate diferite funcționalități specifice comerțului electronic: publicarea cataloagelor de articole, prețuri și stocuri, preluarea comenzilor, instrumente de plată electronică. 


Finanțarea se acordă în ordinea punctajului obținut de cererile declarate eligibile. Criterii de acordare a punctelor sunt: domeniul de activitate în care se realizează investiția; caracterul inovativ al investiției, respectiv diversificare de produs, serviciu sau proces de producție; calitatea, maturitatea și sustenabilitatea proiectului, precum și capacitatea financiară și operațională a solicitantului; respectarea principiilor privind dezvoltarea durabilă, egalitatea de șanse, de gen și nediscriminare; proiectul este complementar altui proiect sau altor proiecte realizate de către solicitant din alte surse de finanțare; proiectul se implementează într-o stațiune turistică, balneară, climaterică sau balneo-climaterică. 
Seminarul s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări și răspunsuri.  


Agenții economici interesați pot afla mai multe amănunte consultând "ghidul solicitantului" la adresa:
file:///C:/TEMP/54/Temp1_Ghid_2.1.A_06.05.2019%20(2).zip/Ghid_2.1.A_06.05.2019/2.1.A.-Microintreprinderi-GS.pdf


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde