În întrecerea capitalistă

Mica evaziune fiscală bate toate recordurile pe litoral

875
2
Mica evaziune fiscală bate toate recordurile pe litoral - ciprianmihailfronea1-1344453723.jpg

Articole de la același autor

Garda Financiară a ieșit la… recoltat, pe litoral. Evaziunea fiscală a dat rod bogat în acest sezon estival. Comisarii nu mai prididesc să împartă amenzi și să suspende activitatea firmelor care calcă pe lângă lege.

Acțiunea "Litoral", de combatere a evaziunii fiscale în stațiunile de la malul mării, a intrat în cea de a doua etapă. În intervalul 24 iulie - 4 august 2012, comisarii Gărzii Financiare - Secția Constanța au verificat 700 de agenți economici de toate mărimile și profilurile (hoteluri, cârciumi, baruri, terase, magazine, unități de agrement, tarabe), de la Corbu până la Vama Veche.
Rezultatele au întrecut toate așteptările. 430 de agenți economici, 61% din totalul celor verificați
s-au ales cu amenzi în valoare totală de 1.000.780 lei, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", comisarul șef de secție Ciprian Mihail Fronea.
Amenda medie a fost de 2.327 lei, ceva mai mult decât câștigul mediu brut la nivel național, de 2.140 lei.
"Păcatele" pentru care sunt "pedepsiți" agenții economici sunt cele dintotdeauna: nu își țin evidența contabilă primară la zi sau nu au documente de proveniență a mărfurilor.
În plus, comisarii constănțeni au suspendat, pe o perioadă de 3 luni, activitatea unui număr de 47 de agenți economici (una din 15 firme verificate), măsură însoțită și de o amendă de 8.000 - 10.000 lei. Motivul: cei mai mulți dintre cei sancționați nu dețin case de marcat fiscale, iar cei ce le au le țin pe post de bibelou.
În prima etapă, din intervalul 13 - 23 iulie 2012, comisarii verificaseră 552 agenți economici, amendaseră 385 și suspendaseră activitatea a 22 dintre ei.
Statistica demonstrează că, după primul val de controale, evaziunea fiscală s-a întețit și că gradul de neutilizare a caselor de marcat fiscale a crescut. Probabil că agenții economici își fac socoteala că, dacă i-a vizitat Garda Financiară o dată, nu va reveni până la sfârșitul sezonului. Uite că a venit și a doua oară, va veni și a zecea oară și o să o țină tot așa, până când agenții economici vor intra în legalitate. Cei ce perseverează în abatere au ocazia să devină colecționari de amenzi. Înseamnă că îi țin buzunarele.



Comentează știrea

mihai
9 august 2012
Particularii care inchiriaza la sezon

Ar trebui luati la puricat si particularii care inchiriaza camere si apartamente turistilor, pentru sezon ! Acestia se impart in doua categorii : cei de pe marginea strazii, care atrag turistii si cei care sunt proprietarii apartamentelor de inchiriat. Nu platesc nici un fel de impozite la stat, se plang tot timpul ca nu au bani, nu declara consumul real de apa din apartament, platesc pentru cheltuielile comune ale scarii blocului, in functie de numarul real de persoane din apartament. Nu este normal !

lulu
9 august 2012
evaziune

fac aceleasi fapte pentru ca li s-a cerut spaga si ei trebuie sa o recupereze. bineinteles ca,comisari i-au asigurat ca nu vor mai venii toata vara si ca pot sa continuiie.uite ca ,comisarii au vandut pontul la altii si uite asa sa intampliat

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Social : Gradul de ocupare pe litoral este de 100%
Pagina a fost generata in 0.5552 secunde