Memorandum de înțelegere între industriile portuare din Constanța și Indonezia

Vineri, 14 Februarie 2020
187
Marți, 18 februarie 2020, începând cu ora 10, la Gara Maritimă din portul Constanța se va desfășura ceremonia semnării memorandumului de înțelegere dintre Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și PT Pelabuhan Indonezia II (Persero), cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia. Evenimentul va avea loc în prezența ambasadorului Republicii Indonezia în România și Moldova, M. Amhar Azeth, a prefectului județului Constanța, George Niculescu, a reprezentanților Constanta Port Business Association și a presei. Semnarea documentului marchează împlinirea a 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia.

PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) este unul dintre cei mai mari operatori portuari de stat din Indonezia, care deține 12 porturi publice, aflate în proprietatea guvernului indonezian, situate în cele mai importante zece provincii din punct de vedere al creșterii economice. Portul Tanjung Priok - una dintre filialele PT Pelabuhan Indonezia II - reprezintă cel mai mare port comercial din Indonezia, care a operat 7,6 milioane TEU (containere convenționale) în anul 2018, clasându-se pe locul 22 în topul mondial al porturilor.

Ceremonia de semnare a memorandumului va fi urmată de un tur al portului la bordul unei nave de pasageri. Pagina a fost generata in 0.2385 secunde