€ 4.6669
£ 5.309
$ 4.0761

Mai multe ştiri online:

Mediul de afaceri cere liberalizarea importului de lucrători străini

Ştire online publicată Marţi, 28 Noiembrie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Olguța Vasilescu
Mediul de afaceri cere liberalizarea importului de lucrători străini - mediuldeafacericere-1511796333.jpg
Criza de lucrători calificați și necalificați e atât de mare, încât se vede și din biroul ministrului Olguța Vasilescu. Șefa Ministerului Muncii a constatat că sectoarele cu cel mai mare deficit de forță de muncă sunt construcțiile, sectorul IT, agricultura și medicina. Primarii au început să aibă probleme, întrucât firmele nu se mai prezintă la licitații, pentru că nu au oameni cu care să lucreze.


Astăzi, tot mai mulți angajatori solicită autorităților române să permită un import mai mare de forță de muncă străină. Presiunea pusă pe Ministerul Muncii este tot mai puternică, a declarat ministrul Olguța Vasilescu. Ea a dezvăluit că a avut mai multe discuții cu reprezentanți ai mediului de afaceri, care au solicitat deschiderea granițelor pentru lucrătorii din Republica Moldova sau Ucraina.


O firmă din vestul țării și-a exprimat dorința să angajeze 3.000 de lucrători din Sri Lanka. Chiar și unii primari din localitățile de pe granița de vest au solicitat deschiderea granițelor pentru străini. 


Olguța Vasilescu se declară uimită că oamenii de afaceri preferă să aducă străini, pe care sunt obligați să-i plătească cu salariul mediu pe economie, în loc să folosească resursele interne de forță de muncă. 


Ea susține că ar exista o directivă europeană (fără să spună care anume), pentru protecția forței de muncă interne a UE, directivă la care România nu va renunța.


Pentru corecta informare a opiniei publice, Olguța Vasilescu ar trebui să precizeze care e actul normativ european ce obligă România să-și discrimineze propriii cetățeni, plătindu-i mult mai bine pe străini.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7331 secunde