Măsuri pentru valorificarea tomatelor produse în spații protejate

109
Măsuri pentru valorificarea tomatelor produse în spații protejate - mssurivalorificare-1508431991.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a modificat HG nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producției de tomate din spații protejate obținută din ciclul II de vegetație, între 23 octombrie-20 decembrie. Astfel, perioada de timp a fost prelungită, prin devansarea cu o săptămână a termenului de la care producătorii își pot vinde produsele.

Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost decisă și în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producției de tomate cultivate în câmp.

Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse în spații protejate vine în sprijinul producătorilor, care vor avea posibilitatea să primească mai devreme sumele decontate de stat și, implicit, să poată pregăti din timp serele și solariile pentru noul sezon de recoltă.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

- să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;

- să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;

-să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7328 secunde