Măsuri pentru prevenirea pestei porcine africane și a altor boli infecto-contagioase

1558
Măsuri pentru prevenirea pestei porcine africane și a altor boli infecto-contagioase - masuripentruprevenireapesteiporc-1507280151.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a decis că posturile de inspecție la frontieră se vor organiza și vor funcționa în structura direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene. Prin această măsură se urmărește asigurarea unei reacții prompte în situații cu risc epidemiologic ridicat, cum este pesta porcină africană, precum și eficientizarea controalelor efectuate cu privire la produsele de origine animală importate.

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, o serie de măsuri pentru organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, în vederea eliminării riscurilor asupra sănătății animalelor și siguranței alimentelor, având în vedere contextul epidemiologic actual. În imediata apropiere a României evoluează boli infecto-contagioase majore, precum pesta porcină africană, boala limbii albastre, dermatoza nodulară bovină, care reprezintă un pericol pentru starea de sănătate a efectivelor de animale din țara noastră și pot produce pagube economice semnificative.

Modificările introduse vizează gestionarea cu responsabilitatea a acțiunilor de prevenire a introducerii pestei porcine africane pe teritoriul național, cu impact deosebit de grav asupra industriei alimentare. De asemenea, organizarea posturilor de inspecție de frontieră în structura direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene contribuie la eficientizarea activității de preluare, transport și distrugere a produselor de origine animală și non-animală.

Potrivit actului normativ, direcțiile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene preiau de la ANSVA activitatea punctelor de inspecție de frontieră, personalul aferent acestora, patrimoniul posturilor de inspecție de frontieră stabilit pe baza situațiilor financiare și se subrogă în toate drepturile și obligațiile ce decurg din raporturile juridice ale instituției cu terți legate de domeniul de activitate al inspectorilor de frontieră în care ANSVSA este parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9113 secunde