Măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători dintre România și Republica Moldova

138
Măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători dintre România și Republica Moldova - masuripentrufluidizareatraficulu-1619543106.jpg

Articole de la același autor

Pe perioada sărbătorilor de Paște, Direcția Generală a Vămilor din cadrul ANAF și Serviciul Vamal al Republicii Moldova au dispus măsurile administrativ-organizatorice necesare în cadrul birourilor vamale aflate la frontiera comună pentru a asigura fluidizarea traversării frontierei de către călători și transportatorii de mărfuri.

Cele două administrații vamale au semnat în cadrul reuniunii de lucru a conducătorilor autorităților vamale din România și Republica Moldova, care a avut loc la Chișinău în data de 30 martie 2021, un plan comun care cuprinde un set de acțiuni menite să accelereze trecerea prin punctele de frontieră a mijloacelor de transport marfă și a călătorilor.

Astfel, în perioada 26 aprilie - 16 mai 2021, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din birourile vamale de frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

Ținând cont și de situația pandemică generată de răspândirea virusului SARS CoV-2 se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși pentru a fi utilizate în activitatea zilnică.

„În această perioadă a sărbătorilor pascale, de regulă, se înregistrează valori ridicate ale fluxului de marfă și călători. La nivelul autorității vamale din România au fost dispuse măsuri specifice pentru ca funcționarii vamali din toate birourile vamale de frontieră să intensifice acțiunile de supraveghere și control vamal pentru prevenirea și combaterea traficului ilicit cu mărfuri. Astfel de acțiuni vor fi derulate și de echipele mobile sau de cele canine, acestea acționând atât în punctele de trecere a frontierei, cât și în trafic pe principalele rute de transport. În același timp, ne vom coordona activitățile cu toate autoritățile statului cu atribuții de control la frontieră, inclusiv cu administrațiile vamale din țările vecine României, pentru a asigura o fluidizare a traversării frontierei de către călători și transportatorii de marfă”, a declarat Marcel Simion Mutescu - directorul general al Direcției Generale a Vămilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4057 secunde