Măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători

242
Măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători - masuripentrufluidizareatraficulu-1641138176.jpg

Articole de la același autor

În cadrul ședinței de lucru a conducătorilor autorităților vamale din România și Republica Moldova au fost discutate aspecte ale dezvoltării cooperării viitoare dintre cele două state, în domeniul vamal. Reprezentanții celor două state au agreat o serie de acțiuni comune pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, vor fi intensificate eforturile comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători, inclusiv cu implicarea celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră.

Ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru accelerarea fluxului de mărfuri și călători, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire, și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale polițiilor de frontieră. Ținând cont de situația pandemică generată de răspândirea virusului SARS CoV-2, se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali și a participanților la traficul transfrontalier, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși pentru a fi utilizate în activitatea zilnică.

În același timp, va fi intensificată și activitatea echipelor mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe teritoriile ambelor state, în vederea prevenirii și combaterii fraudelor vamale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5419 secunde