Marinarii cer de ziua lor să nu mai fie ignorați de guvernele lumii

1452
Marinarii cer de ziua lor să nu mai fie ignorați de guvernele lumii - marinariicerdeziualorsanumaifiei-1593006437.jpg

Articole de la același autor

În 2010, la conferința de la Manila, Organizația Maritimă Internațională (IMO) a instituit Ziua Navigatorilor. Aceasta este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 iunie. Cu acest prilej, în întreaga lume se desfășoară o serie de acțiuni prin care se urmărește creșterea gradului de conștientizare, de către opinia publică, a rolului navigatorilor în comerțul internațional. Ele aduc în fața publicului problemele cu care se confruntă navigatorii.

Astăzi, cu prilejul celei de a 10-a aniversări a acestei zile, Sindicatul Liber al Navigatorilor împreună cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare organizează o acțiune prin care dorește să atragă atenția asupra fenomenului de blocaj al schimburilor de echipaje, asupra barierelor de care se lovesc navigatorii care ar trebui repatriați și cei care vor să ajungă la muncă, la bordul navelor.

"Guvernele lumii trebuie să renunțe să mai blocheze schimburile de echipaje și chiar mai mult, trebuie să faciliteze aceste schimburi ale navigatorilor imediat. Sunt înregistrate situații dincolo de orice închipuire, iar mentalul navigatorilor și chiar al familiilor acestora are mult de suferit în aceste momente grele. PREA MULT este PREA MULT!. Navigatorii trebuie să fie desemnați iar zborurile trebuie reluate pentru ei", se arată în mesajul organizatorilor.

Evenimentul are loc astăzi, 25 iunie 2020, începând cu ora 10, în zona Farului Carol I din portul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5002 secunde