Marinari olandezi de la Maersk, amenințați cu disponibilizarea

324
Marinari olandezi de la Maersk, amenințați cu disponibilizarea - marinariolandezidelamaerskamenin-1612809681.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 24 de navigatori au trimis o scrisoare deschisă acționarilor companiei de navigație maritimă Maersk, solicitându-le să pună capăt concedierilor și să respecte principiile de bază ale companiei, arată Sindicatul Navigatorilor Nautilus International.

Maersk – cel mai mare proprietar de nave portcontainer din lume - a vândut, recent, cele cinci nave rămase sub pavilion olandez.

După vânzare, compania a anunțat că va păstra comandanții și șefii mecanici olandezi, dar va renunța la alți 24 de navigatori olandezi.

„Majoritatea dintre noi servim compania de peste 25 de ani și considerăm cu tărie că Maersk ne sancționează pentru a-și crește profiturile”, se arată în scrisoare.

Sindicatul navigatorilor Nautilus International, care are un memorandum de înțelegere (MOU) privind securitatea locului de muncă, încheiat în 2011 cu AP Moller Maersk, a reacționat.

„Este de neînțeles pentru noi și membrii noștri că o companie profitabilă precum Maersk, cu peste 300 de nave în serviciu, nu ar putea găsi locuri de muncă pentru cei 24 de navigatori olandezi din flota lor, alături de comandanții și șefii mecanici olandezi. Membrii noștri nu acceptă acest lucru și cer ca Maersk să renunțe la toate disponibilizările anunțate”, a declarat Marcel van Dam, secretar național senior al Nautilus International.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3802 secunde