Marile ambiții energetice ale portului Rotterdam

233
Marile ambiții energetice ale portului Rotterdam - marileambitiileenergeticealeport-1632505244.jpg

Articole de la același autor

Compania energetică Uniper și Autoritatea Portului Rotterdam au încheiat un acord pentru dezvoltarea producției de hidrogen verde în locația Uniper de pe Maasvlakte. Studiul de fezabilitate finalizat recent arată că locația Uniper de pe Maasvlakte este ideală pentru producția pe scară largă a hidrogenului verde, bazată pe utilizarea energiei generate de parcurile eoliene din Marea Nordului. Centrala de hidrogen Uniper urmează să fie conectată la conducta HyTransport.RTM care trece prin portul Rotterdam. Conducta conectează, de asemenea, uzina Uniper la infrastructura națională de hidrogen și pachetul de conducte Delta Corridor.

Noul proiect este destinat livrării hidrogenului la clustere chimice din Moerdijk și Geleen (Chemelot) și mai departe în Renania de Nord-Westfalia.

În prezent, hidrogenul este produs din gaze naturale și este denumit hidrogen gri, deoarece din procesul de producție rezultă emisii de CO2, care se ridică la 19 milioane de tone în Olanda.

Tranziția de la hidrogenul gri la hidrogenul verde durabil în industria de la Rotterdam este un pas major către neutralitatea carbonului. Combinate, importul de hidrogen verde, o capacitate de stocare suficientă și o rețea națională și internațională de transport de hidrogen, pot duce la întreruperea totală a producției de hidrogen gri.

Portul Rotterdam este un pol energetic pentru Europa de Vest. Astăzi, aproximativ 13% din aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene trece prin Rotterdam. Portul are ambiția de a fi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, păstrându-și în același timp rolul central în sistemul energetic european. Până atunci, conform așteptărilor Autorității Portuare, aproximativ 20 de milioane de tone de hidrogen vor curge prin port către consumatorii din Olanda și nu numai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Septembrie 2021
Stire din Economie : Incendiu pe o navă la Rotterdam
Pagina a fost generata in 0.5106 secunde