Mai multe ştiri online:

Mari întârzieri la introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic

Ştire online publicată Vineri, 07 Decembrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Calendarul stabilit prin lege pentru dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic a fost dat peste cap din vina Ministerului de Finanțe. Dacă s-ar fi aplicat prevederile legii, agenții economici ar fi fost executați în masă. Ar fi trebuit amendați, iar activitatea lor suspendată. Ar fi fost un adevărat dezastru, căci economia ar fi fost blocată total.

Din această cauză, Ministerul Finanțelor a fost nevoit să modifice și să completeze legea și calendarul, pentru a le acorda producătorilor și furnizorilor răgazul necesar să livreze aparatele, iar agenților economici să le achiziționeze și să le înregistreze. Cu toate acesta, ritmul dotării cu noile case de marcat este foarte scăzut.

Joi, 6 decembrie, stadiul înlocuirii celor 800.000 de case de marcat cu jurnal hârtie, deținute de 168.000 de agenți economici era următorul: 365.288 de aparate noi, cu jurnal electronic, erau înregistrate în sistemul informativ al ANAF. Dintre acestea, 263.776 de aparate aveau identificator fiscal atribuit, iar dintre acestea din urmă, 183.715 de aparate erau, deja, în funcțiune la agenții economici.

În perioada de implementare, organele de control vor desfășura doar acțiuni de tip preventiv și nu de sancționare de la prima abatere.

Avertismentul pentru nerespectarea termenelor se aplică de organul de control o singură dată. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7163 secunde