Managerii prognozează o creștere moderată a activității economice și a prețurilor

65
Managerii prognozează o creștere moderată a activității economice și a prețurilor - managerii3052021-1620052800.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a îndulcirii restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției și a prețurilor produselor industriale, în timp ce numărul salariaților va fi relativ stabil.

Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției va crește, iar numărul salariaților va crește cu moderație. Se prognozează că prețurile lucrărilor de construcții vor continua să crească.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile mai și iunie, volumul de activitate, vânzările cu amănuntul vor crește, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor vor înregistra o creștere moderată. Efectivele salariaților vor crește cu moderație, iar prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

În schimb, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o scădere moderată a cererii de servicii, la o relativă stabilitate a numărului salariaților și a prețurilor de vânzare a prestațiilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5463 secunde