€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Managerii estimează că economia și prețurile vor crește în următoarele trei luni

Ştire online publicată Luni, 04 Decembrie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează rămân optimiste pentru următoarele trei luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției, în timp ce prețurile produselor industriale vor crește. Numărul de salariați va fi relativ stabil.

Managerii din activitatea de construcții apreciază că, în anotimpul rece, volumul producției și numărul salariaților vor înregistra o diminuare. În schimb, prețurile de construcție vor crește moderat.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu multă încredere. Managerii au estimat că, în lunile decembrie - februarie, va avea loc o creștere moderată a volumului de activitate și a vânzărilor cu amănuntul. Comenzile adresate producătorilor și angrosiștilor vor fi în creștere, iar numărul salariaților va crește cu moderație. De asemenea, prețurile de vânzare cu amănuntul vor crește.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere moderată a cererii de servicii, a numărului de salariați și a prețurilor de vânzare a serviciilor.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8293 secunde