Managerii din economie estimează că activitatea va crește cu moderație

Luni, 01 Octombrie 2018
184
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizate de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producție și o relativă stabilitate a numărului salariaților. Prețurile produselor industriale vor înregistra o creștere moderată.

Managerii din activitatea de construcții apreciază că volumul producției și numărul salariaților vor fi relativ stabile, în timp ce prețurile vor avea o creștere moderată.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu multă încredere. Managerii au estimat că, în lunile octombrie și noiembrie, vor avea loc o creștere a volumului de activitate și a vânzărilor cu amănuntul, precum și o creștere moderată a comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor. Numărul salariaților va crește moderat, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere moderată a cererii de servicii, precum și la o relativă stabilitate a numărului salariaților și a prețurilor de vânzare a serviciilor.


Articole pe aceeasi tema

Vineri, 24 August 2018
Stire din Economie : Industria nu dă semne de revenire
Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Știri din industriile mării
Luni, 13 August 2018
Stire din Economie : Economia pe scurt
Vineri, 10 August 2018
Stire din Economie : Comerțul exterior,  pe scurt
Joi, 09 August 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Vineri, 15 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Miercuri, 13 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Marţi, 22 Mai 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3957 secunde