Mamaia va fi luată cu asalt de 1 Mai! Sunt așteptați peste 25.000 de turiști

702
1
Mamaia va fi luată cu asalt de 1 Mai! Sunt așteptați peste 25.000 de turiști - mamaia3-1363017390.jpg
Reprezentanții asociațiilor de turism de pe litoral sunt mai mult decât mulțumiți de faptul că Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, ca zilele de 2 și 3 mai să fie libere pentru bugetari. Această decizie a venit ca urmare a solicitărilor trimise de ANAT, Asociația Litoral - Delta Dunării și Federația Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT). Cererea celor trei organizații din turism a fost motivată prin faptul că va fi stimulată achiziționarea de vacanțe de către români, având în vedere că este vorba despre aproape o săptămână liberă.

Reprezentanții acestor asociații au precizat că de la aflarea veștii s-a înregistrat o cerere crescută de pachete de vacanță, atât pe destinații interne cât și pe cele externe. Iar dacă și vremea va ține cu noi, începând cu 1 Mai cel puțin stațiunea Mamaia abia dacă va putea respira.

"La ora aceasta, 1 Mai pe litoral este vândut în proporție de 50%. Cererea este foarte mare! Noi considerăm că Mamaia va fi arhiplină, 25.000 - 30.000 de turiști. Și cluburile din Mamaia vor porni de la sfârșitul lunii aprilie. Noi suntem pregătiți", a precizat preșe-dintele Asociației Patronale Ma-maia, Nicolae Bucovală. Potrivit acestuia, tarifele la hotelurile de trei stele încep, pentru această minivacanță, de la 40 de lei de persoană / loc în cameră, dar pot ajunge și la 60 - 70 de lei de persoană / loc în cameră, însă cu mic dejun inclus. În plus, sunt și hotelieri care, dacă turiștii își prelungesc sejurul, oferă gratuit masa festivă de Paști.

Și hotelierii din sudul litoralului se așteaptă acum, pe început de sezon, la mai mulți turiști decât în anii precedenți. "Resimțim solici-tări mult mai mari și de la agenții de turism, și de la particulari. Sunt prețuri rezonabile, de extrasezon. De exemplu, la Eforie, un sejur de șase nopți de cazare, cu toate mesele incluse, ajunge la 1.200 de lei", a precizat președintele Patronatului Firmelor din Turism "Ion Movilă" Eforie - Techirghiol, Iuliana Tasie.

Plajele vor fi gata la timp

În scurt timp va fi disponibil și programul complet cu evenimentele care vor avea loc începând cu 1 Mai, au precizat reprezentanții asociațiilor din turism. Și cum se anunță un început în forță, și surprizele vor fi pe măsură mai ales în stațiunea Mamaia, acolo unde, ca în fiecare an, va fi centrul distracției.

Și plajele vor fi gata la timp. Președintele Asociației Patronale Mamaia a precizat ieri că speră ca în 10 - 15 zile să aibă loc licitațiile pentru atribuire. Hotelierii trag însă nădejdea ca structurile de cazare să aibă prioritate și, mai mult, ca toate contractele să fie semnate pentru o perioadă de zece ani, pentru a putea începe și investiții serioase pe plaje.

Comentează știrea

gicu
12 martie 2013
abia ashtept

sa vina cocalariiiiii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2786 secunde