Mâine se deschide Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte TINIMTEX

717
Mâine se deschide Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte TINIMTEX - mainesedeschidetinimtex-1494332587.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța (CJC), organizează, în perioada 10 - 14 mai 2017, cea de a 70-a ediție a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din țară în domeniul industriei ușoare, cu tradiție pentru zona Dobrogea.


TINIMTEX este una din manifestările expoziționale care s-a bucurat de cel mai mare succes în rândul expozanților, dar și al vizitatorilor. Organizarea acestui târg a reprezentat continuarea tradiției acțiunilor de contractare, ce aveau loc, anual, încă din anii ’70 - ’80 și a fost organizat, începând cu anul 1991, de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în colaborare cu CCINA Constanța, la Neptun și la Eforie Nord.


În anul 2000, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României(CCIR) a hotărât ca târgul TINIMTEX să fie organizat de ROMEXPO, în colaborare cu CCINA Constanța. Aceasta colaborare a continuat până în anul 2009, când CCINA Constanța a devenit unicul organizator al TINIMTEX.


În anul 2003, la inițiativa și intervenția lui Mihai Daraban, președintele CCINA, târgul TINIMTEX, ediția de primăvară, a fost mutat de la lași, unde se desfășura, în mod tradițional, la Mamaia, iar ulterior s-a renunțat la organizarea târgurilor TINIMTEX la Neptun și Eforie Nord, toate cele trei ediții anuale (din februarie, mai și septembrie) ale târgului fiind mutate în stațiunea Mamaia, unde existau mai multe spații disponibile pentru amenajarea standurilor expoziționale (în restaurante și holuri de hoteluri). 


Din anul 2009, după finalizarea lucrărilor la Pavilionul Expozițional, aparținând Consiliului Județean Constanța, Tinimtex se desfășoară în doar două locații, respectiv Pavilionul Expozitional, parter și etaj și Centrul de afaceri Eurolitoral, suprafața acestora acoperind vechile locații din restaurante și hoteluri.


Târgul se desfășoară la Pavilionul Expozițional și la Centrul de Afaceri Eurolitoral, din stațiunea Mamaia, pe o suprafață totală de 5.500 mp. Expun circa 200 de firme, producători și comercianți de îmbrăcăminte și încălțăminte din intreaga țară, majoritatea acestora fiind participanți fideli ai acestui eveniment.


În cadrul TINIMTEX, producătorii, care prezintă, la fiecare ediție, colecții noi și diversificate, au, pe de o parte, prilejul de a întâlni comercianții din domeniu, iar pe de altă parte, iau contact direct cu publicul larg interesat de acest segment de piață.


Colecțiile pentru vara anului 2017, ale producătorilor români, aduc cele mai noi tendințe în atenția publicului constănțean, cât și sectorului business, reprezentat de profesioniștii din domeniu. 


La ediția din luna mai a TINIMTEX, circa 10% din totalul firmelor prezente la târg se află la prima participare.


Din totalul participanților, aproximativ 70% sunt producători, iar comercianți, 30%.


Ponderea firmelor pe județe este următoarea:
- București 34%
- Constanța 12%
- Brașov 7%
- Iași 5%
- Arad, Prahova, Satu Mare, Neamț, Suceava, Argeș- câte 4%
- Mureș, Cluj, Timișoara, Vrancea - câte 3%
- Sibiu, Buzău, Vaslui, Galați, Olt, Bacău, Brăila, Botoșani, Giurgiu: în total 6%.


De asemenea, din totalul de 200 firme:
- 112 firme sunt de confecții adulți : femei , bărbați , tineret - Pavilion parter
- 32 firme de tricotaje, lenjerii, lenjerii de pat, home & deco - Pavilion etaj
- 56 firme de marochinărie,încălțăminte și pielărie - Centrul de Afaceri Eurolitoral.


Expozanții prezenți la târg propun publicului constănțean o ofertă extrem de variată, menită să satisfacă toate gusturile, atât din punct de vedere al calității produselor expuse, cât și din perspectiva prețurilor, extrem de atractive pentru cumpărători. 


Ediția din luna Mai a târgului TINIMTEX, se remarcă mai ales prin multitudinea toaletelor de baluri de absolvire a claselor a VIII-a și a XII-a, dar și prin frumusețea colecțiilor preț- a - porter pentru zilele frumoase de vară.


TINIMTEX va fi structurat astfel:
Pavilion Expozițional parter - îmbrăcăminte adulți


Pavilion Expozițional etaj - îmbrăcăminte adulți și copii, lenjerie, home&deco, accesorii


Centrul de Afaceri Eurolitoral – încălțăminte, marochinărie, îmbrăcăminte din piele și blană, accesorii.


Programul de vizitare este următorul: în perioada 10 – 13 mai: 10.00 - 20.00; duminică, 14 mai: 10.00 - 16.00.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7998 secunde