MAE: România a fost aleasă în postul de vicepreședinte al Adunării Generale a ONU

107
MAE: România a fost aleasă în postul de vicepreședinte al Adunării Generale a ONU - onu-1371285621.jpg

Articole recomandate

România a fost aleasă ieri, în cadrul unei reuniuni plenare a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din New York, prin reprezentantul permanent al său la ONU, ambasador Simona Miculescu, în postul de vicepreședinte al Adunării Generale pentru cea de-a 68-a sesiune, care va avea loc în luna septembrie, transmite Agerpres.ro.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, evenimentul reprezintă un moment de referință la nivel internațional, oferind României un important capital de imagine și oportunitatea de a orienta discuțiile în cel mai înalt for al diplomației multilaterale. 
Principalele teme de pe agenda de lucru a noii sesiuni a Adunării Generale se vor concentra pe implementarea unui set de măsuri prin care se va articula legătura dintre umanitate și mediul înconjurător, o agendă fundamentată pe dezvoltarea continuă și durabilă, pe transformarea globală pentru toți și pe responsabilitatea comună, dar diferențiată. 
Tema sesiunii 68 a Adunării Generale va fi "Agenda de dezvoltare post-2015: definirea cadrului de acțiune". 
Președintele Adunării Generale și cei 21 vicepreședinți sunt aleși de statele membre ale Adunării Generale și își exercită mandatul până la încheierea sesiunii pentru care au fost aleși. 
Vicepreședinții sunt desemnați conform unei scheme prestabilite, pe baza distribuției regionale, potrivit căreia Grupului est-european îi revine o poziție. 
România va deține această funcție până în luna septembrie 2014 și, din această poziție, îl va asista pe președintele Adunării Generale în prezidarea reuniunilor, orientarea discuțiilor și formularea unei părți a agendei Adunării Generale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Actual : Austria se retrage  din Platoul Golan
Pagina a fost generata in 0.6219 secunde