MADR / Pentru cine se va acorda prima unică de garantare

112
MADR / Pentru cine se va acorda prima unică de garantare - agriculturacampgf1-1389614273.jpg

Articole de la același autor

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin, a aprobat la sfârșitul săptămânii trecure nivelul primei unice de garantare ce se va practica în anul 2014 în cadrul schemei de garantare pentru agricultură. 


Astfel, potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), acesta va fi de 1,25% pe an pentru beneficiarii garanțiilor acordate de fondul de garantare al Creditului Rural - IFN SA, pe schema de garantare pentru agricultură, atât pentru garanțiile existente în sold la 31 decembrie 2013, cât și pentru cele acordate în cursul anului 2014. Acesta se va aplica pentru măsurile 121 - Modernizarea exploatațiilor agricole și 123 - Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și silvice. 


"Decizia a fost luată în urma propunerii venite din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural, în vederea creării condițiilor necesare pentru continuarea schemelor de garantare. Practicarea unei prime de garantare unice de 1,25% pe an prezintă avantaje și prin diminuarea costurilor suportate de beneficiari cu efecte favorabile în implementarea proiectelor și creșterea absorbției fondurilor europene", au precizat reprezentanții MADR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.696 secunde