Luptă tensionată pentru șefia Federației Naționale a Sindicatelor Portuare

1185
7
Luptă tensionată pentru șefia Federației Naționale a Sindicatelor Portuare - stanciusilviu-1351103754.jpg
Pe data de 31 octombrie 2012, va avea loc Congresul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare. Punctul cel mai important de pe ordinea de zi îl reprezintă alegerea noilor organe de conducere: președinte, secretar general și cinci vicepreședinți, câte unul pentru fiecare secțiune (porturi dunărene, operare, administrativ, marinari și nou înființata secțiune aero, apărută în urma afilierii sindicatului unui aeroport).


Așa cum e firesc, alegerile au stârnit competiția între sindicatele componente. Fiecare ar vrea să-și propulseze oamenii în posturile cheie din federație. Unii dintre candidați sunt în campanie electorală, încercând să-și asigure votul colegilor.

Nu lipsesc nici tensiunile. Silviu Stanciu, președintele Sindicatului "Decirom", și-a depus, pe data de 19 octombrie, la ultimul termen, candidatura pentru funcția supremă. Pe 23 octombrie, el a fost anunțat, printr-o adresă semnată de Petre Costel, preșe-dintele în exercițiu al FNSP, că Biroul Permanent i-a respins candidatura pe motiv că: " nu întrunește condițiile prevăzute de art. 20 al. 2 din Regulamentul intern de organizare și funcționare a FNSP". Care sunt aceste condiții? Cităm din regulament: "să fi îndeplinit cel puțin un mandat de președinte al unei organizații membre sau o funcție de conducere în cadrul Biroul Permanent al federației; să nu aibă cazier."

"Nu am cazier și sunt la al doilea mandat de președinte al Sindicatului Decirom, care este membru fondator al federației. Am fost eliminat din competiție în mod abuziv. Este a doua oară când mi se întâmplă același lucru" - a declarat Silviu Stanciu.

În urmă cu patru ani, candidatura lui a fost respinsă, întrucât sindicatul nu-și achitase cotizația la federație. Mai mult, nerespectarea acestei prevederi statutare a atras dezafilie-rea sindicatului. În urmă cu doi ani, sindicatul a fost reprimit în federație, după ce a achitat cotizația restantă.

Silviu Stanciu a contestat decizia de respingere a candidaturii la Colegiul Național al Liderilor FNSP, care se va reuni pe 29 octombrie.

"Cuget Liber" a solicitat punctul de vedere al președintelui Petre Costel, care a declarat: "Știți foarte bine că întotdeauna am dat dovadă de transparență. Dați-mi voie ca, în acest moment, să nu fac niciun comentariu pe această temă. Ar însemna să mă antepronunț într-o problemă care este de competența Colegiului Național al Liderilor. Vom discuta după ce acesta va lua o decizie."

Potrivit declarațiilor lui Silviu Stanciu, pentru funcția de președinte al FNSP a fost înregistrată candidatura lui Petre Costel, iar pentru cea de secretar general, candidaturile lui Mircea Burlacu (actualul secretar general) și Ionel Moga (vicepreședinte al Sindicatului CNAPMC). Pentru funcția de vicepreședinte din partea secțiunii operare au fost înregistrate cinci candidaturi, două provenind din cadrul aceluiași sindicat. 


Comentează știrea

POPESCU
25 octombrie 2012
SINDICAT

PETRE VA FI LIDER SINDICAL PE VIATA -DE CE M-AI FACETI ALEGERI

marian
25 octombrie 2012
SA ELIMINAM MAFIA DIN FNSP

MAFIA din FNSP, nu vor sa inteleaga ca oamenii nu-i mai vor, si incearca prin fel de fel de magarii sa-i elimine pe cei care vor sa faca ceva in federatie , au prea multe lucruri urate facute , si nu au apucat sa le acopere.Petre sa se duca la pensie ca e pensionar de aproape 3 ani si nu a stiut nimeni, a tinut secret, iar Jegul de Burlacu sa se duca dracului de unde a venit, ca nimeni nu stie de unde, ca a facut numai lucruri distructive in Federatie si a bagat zazanie intre oameni creand sindicate peste sindicate in unele societati care aveau deja sindicatele lor. RUSINE sa le fie la amandoi si sa se duca frate sa ne mai lase caci de 22 de ani nu au facut nimic pentru oameni, tot jarul l-au tras pe turta lor, toate sindicatele care i-au chemat la negocieri sa-i ajute, nu au avut decat de pierdut caci ei isi negociau lor spagile si nu pentru salariat.Oamenii se plang ca guvernul le ia grupa de munca, si ei au grija sa aduca fortat sindicate din sectiunea AERO, caci in actuala forma sansele sa obtina majoritatea s-au cam diminuat drasnic. Au sabia deasupra capului acum si incearca sa nu lase ciolanul sub nici o forma din mana.Duceti-va dracului amandoi de mana si lasati macar acum pe altii care vor sa faca ceva. Luati model de la Silviu caci la momentul actual cam doar la Sindicatul Decirom se mai face sindicat si se respecta contractul colectiv de munca, drepturile, grupa etc, chiar daca situatia in societate nu este prea roz, dar ei se tin tare si oamenii sunt uniti si tin unii de altii. TREZITIVA FRATILOR LA REALITATE macar acum in al 12 lea ceas si hai sa ne unim sa nu le mai facem cartile la hoti.

Portuar
25 octombrie 2012
Alegeri

Mariane de ce nu candidezi tata? Faci si tu niste jocuri pe la spate?! Hai fii barbat! sau poate iti place rozul lui Silviu. ....

Mai batran decat Moro
25 octombrie 2012
Lupta sindicala

Sunt vechi in sindicate. Moro e doar unul si crede ca ne poate manipula pe toti-lui sai fie bine. Aici se da drept marian. Rusine manipulator si tradator din sange!

un membru de sindicat
26 octombrie 2012
Alegeri ""libere"?????

Sunt indignat ca pentru a doua oara reprezentanul nostru de sindicat Stanciu Silviu este scos din cursa aceasta pentu niste motive absurde si aberante. Inteleg ca e frica Domnului Presedinte de tot ce misca si stiu ca a scos din cursa pe toti care au indraznit sa-si depuna candidatura, dar in halul acesta si cu metodele acestea securisto-comuniste nu ma mai asteptam sa se practice acum in 2012. Nu e posibil sa fie alegeri si sa fie un singur candidat am ajuns ca pe vremea lui Ceausescu , alegeri castigate cu 99%. Care este problema nu mai este nici-un candidat capabil sa indeplineasca conditiile cerute???? Lasa-ti domnilor candidatii sa participe la alegeri, lasa-ti dictatura jos.

De la un membru autentic de sindicat
29 octombrie 2012
Alegeri

Stanciu Silviu este un vindut societatii. Cine nu l-a votat a avut mari repercursiuni. Acu vrea sa vinda si Federatia la chemarea societatilor din port. Petre le-a stat in git si acu vor sa-l inlature cu armele sindicale. Eu va spun din interior ceea ce se intimpla, voi vedeti numai ce se vede. Stanciu nu a mai vrut sa plateasca cotizatia la Federatie ca sa nu strice Federatia ploile societatii, sa nu se mai bage la negocierea colectiva. Noi plateam sa fim afiliati la Federatie si cotizatiile noastre nu plecau unde trebuia. Asta ce mai e?

GRIGORE
4 februarie 2013
PENTRU MEMBRUL AUTENTIC

auzi bai nea membrule, ce vrei sa zici mata ca stii din interior, banii care zici matale ca nu a vrut sa-i plateasca catre Federatie, nu ii platise la momentul respecti deoarece liderul de sindicat era in proces cu protejatul lui Petre Costel , si anume Pitigoi Florin care a furat banii sindicatului,iar in momentul cand s-a sfarsit procesul au fost achitati , inclusiv cei datorati de catre Pitigoi, ca apoi sa ii excluda din FEDERATIA lui PETRE, pentru nesupunere.Acum am ajuns la concluzia ca acei bani au fost dati de pomana, pentru ca din partea Sefilor de la Federatie nu am avut nicicand nici un sprijin , si nici nu am auzit sa fi ajutat pe careva dintre sindicatele celelalte, ei si-au urmarit decat intereselelor, tot JARUL sa fie pe turta lor.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Octombrie 2012
Stire din Economie : JOCURI MURDARE LA ARR CONSTANȚA?
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : SCANDAL MONSTRU pe bulevardul Tomis
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit cu sticla în cap de un tânăr beat
Pagina a fost generata in 0.3929 secunde