€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Lumea arabă începe să sancționeze declarațiile iresponsabile ale premierului Viorica Dăncilă

Ştire online publicată Marţi, 26 Martie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Camera de Comerț și Industrie a României a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Forumul de Afaceri România – Iordania, programat pentru data de 26 martie 2019, nu va mai avea loc, ca urmare a faptului că întreaga delegație a Regatului Hașemit al Iordaniei și-a anulat vizita oficială în România. 


Potrivit agențiilor de știri, Regele Iordaniei, Abdullah al doilea și-a contramandat vizita în țara noastră după ce premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat intenția de a muta ambasada României la Ierusalim.
Aceasta este doar prima reacție a lumii arabe după declarația primului-ministru. Cu siguranță că exemplul Iordaniei va fi urmat și de alte state din Orientul Mijlociu. 


Prin declarația iresponsabilă, ce denotă o crasă incultură politică, premierul Viorica Dăncilă a anulat eforturile de 50 de ani ale diplomației românești. De-a lungul a jumătate de secol, România și-a câștigat încrederea și prietenia Israelului, dar și a țărilor din lumea arabă. Ea a jucat rolul de mediator respectat și apreciat, de toate părțile, atunci când erau în conflict.
Pentru gafa monumentală, pentru că s-a implicat fără să aibă competențe și atribuții într-o chestiune de politică externă, pentru declarația oficială iresponsabilă și plină de minciuni, dar mai ales pentru gravele prejudiciile aduse intereselor României, premierul Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze imediat.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7297 secunde