Ludovic Orban: Orice discuție legată de nivelul redevențelor sau de alte taxe trebuie să fie rațională

108
Ludovic Orban: Orice discuție legată de nivelul redevențelor sau de alte taxe trebuie să fie rațională - 1-1598178667.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat la Târgu Jiu, că orice discuție legată de nivelul redevențelor sau de alte taxe trebuie să fie "rațională" și să țină cont de conjunctura economică și de interesele României.


Șeful Executivului a arătat că România are un sistem de taxare "ușor peste media taxărilor din alte țări europene", iar autoritățile trebuie să găsească un echilibru, punctând că nevoia principală a țării este aceea de dezvoltare economică.


"Noi nu putem fixa redevențe fără să ținem cont de tot ceea ce înseamnă piața mondială, să ținem cont de legislația europeană, de tipul de taxare practicat de celelalte țări. Acest slogan cu creșterea redevențelor pentru a crește veniturile riscă să creeze efecte contrare, pentru că orice investitor, orice companie care este implicată în procesul de exploatare a resurselor naturale, în momentul în care ia decizia să susțină investiții, ține cont și de sistemul de taxare care există în România, iar ce pot să vă spun comparativ cu sistemele de taxare din alte țări - România nu are paradis fiscal, ci dimpotrivă, avem un sistem de taxare chiar ușor peste media taxărilor din alte țări europene. 


Noi trebuie să găsim un echilibru între nevoile efective pe care le are România de dezvoltare - cel mai important lucru pentru România este să ne dezvoltăm economic. (...) Ca atare, orice discuție legată de nivelul redevențelor sau de alte taxe trebuie să fie rațională și dictată de conjunctura economică și de interesele pe care le are România", a precizat Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9367 secunde