€ 4.7584
£ 5.4956
$ 4.2306

Mai multe ştiri online:

Liviu Dragnea atacă dur BNR: "Prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR"

Ştire online publicată Vineri, 20 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a atacat dur BNR, afirmând că declarații ale reprezentanților acesteia, ale președintelui și ale liderilor opoziției "prea sunt coordonate", informează news.ro.


„Încerc să înțeleg, prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR, unele declarații ale președintelui, ale liderilor din opoziție, știri false. Poate cineva e nervos că România chiar începe să-și folosească potențialul propriu în propriul interes. Îi dă la picioare și României, și nouă, și mie în primul rând, normal, președintele partidului”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.


Dragnea a explicat și cauza creșterilor de prețuri, susținând că prețurile la energie au crescut ca urmare a liberalizării cerute de FMI și de UE și a unor „politic de cartel” practicate de unii operatori economici, iar prețurile la alimente au crescut pentru că importăm în principal din statele UE, unde s-au inregistrat majorări ale prețurilor. De asemenea, el a acuzat și „companiile cu capital străin” care, când au văzut că au crescut salariile și pensiile, au mărit prețurile.

„Creșterea prețurilor la energie. În primul rând este vorba de liberalizarea cerută de FMI și UE, deci nu e o decizie a guvernului și de asemenea și de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci nu e din cauza Guvernului. Creșterea prețului barilului de petrol pe piețele internaționale - martie 2018 față de martie 2017, o creștere de 33 %. Nu noi am decis. Creștererea prețurilor la produsele agricole importate și alimentare importate. Noi importăm 70% din UE și constatăm că aici au crescut prețurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin când au văzut că veniturile românilor cresc și salarii și pensii - și-au zis "Hai să mărim și noi prețurile". Noi o să cerem ANRE-ului și altor instituții să verifice cât de fundamentată a fost această creștere de prețuri și solicit guevrnului foarte clar ca in cazul relatat de consiliul concurenței să dispună un control efectuat de corpul de control al premierului și nu numai”, a argumentat liderul PSD.

El s-a declarat convins că BNR ar trebui împreună cu guvernul să lucreze pentru diminuarea inflației și pentru a găsi cele mai bune soluții de politică monetară.

„Nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca Națională fac tot felul de previziuni publice și care produc deservicii României, oameni cu funcții importante din Banca Națională care și spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme, pentru că e sub 4%, așa cum s-a stabilit, cu toate astea știe că se vor produce necazuri în România. Păi cum poți să vii să spui așa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR și asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că își asumă aceste declarații”, a susținut Dragnea.

Economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR), Valentin Lazea, a afirmat în urmă cu o săptămână că România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din UE, după Marea Britanie, iar, după ieșirea acesteia din UE, va fi cel mai expus stat european în cazul declanșării unei crize internaționale.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3576 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2919 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1245 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Sport
miercuri, 17 aprilie Foto : Astăzi, HCDS - CSM București.  "Se poate deschide drumul către finală!" 921 vizite, 0 comentarii Astăzi, HCDS - CSM București. "Se poate deschide drumul către finală!"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7201 secunde