Liviu Dragnea atacă dur BNR: "Prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR"

549
4
Liviu Dragnea atacă dur BNR:

Articole recomandate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a atacat dur BNR, afirmând că declarații ale reprezentanților acesteia, ale președintelui și ale liderilor opoziției "prea sunt coordonate", informează news.ro.


"Încerc să înțeleg, prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR, unele declarații ale președintelui, ale liderilor din opoziție, știri false. Poate cineva e nervos că România chiar începe să-și folosească potențialul propriu în propriul interes. Îi dă la picioare și României, și nouă, și mie în primul rând, normal, președintele partidului", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.


Dragnea a explicat și cauza creșterilor de prețuri, susținând că prețurile la energie au crescut ca urmare a liberalizării cerute de FMI și de UE și a unor "politic de cartel" practicate de unii operatori economici, iar prețurile la alimente au crescut pentru că importăm în principal din statele UE, unde s-au inregistrat majorări ale prețurilor. De asemenea, el a acuzat și "companiile cu capital străin" care, când au văzut că au crescut salariile și pensiile, au mărit prețurile.

"Creșterea prețurilor la energie. În primul rând este vorba de liberalizarea cerută de FMI și UE, deci nu e o decizie a guvernului și de asemenea și de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci nu e din cauza Guvernului. Creșterea prețului barilului de petrol pe piețele internaționale - martie 2018 față de martie 2017, o creștere de 33 %. Nu noi am decis. Creștererea prețurilor la produsele agricole importate și alimentare importate. Noi importăm 70% din UE și constatăm că aici au crescut prețurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin când au văzut că veniturile românilor cresc și salarii și pensii - și-au zis "Hai să mărim și noi prețurile". Noi o să cerem ANRE-ului și altor instituții să verifice cât de fundamentată a fost această creștere de prețuri și solicit guevrnului foarte clar ca in cazul relatat de consiliul concurenței să dispună un control efectuat de corpul de control al premierului și nu numai", a argumentat liderul PSD.

El s-a declarat convins că BNR ar trebui împreună cu guvernul să lucreze pentru diminuarea inflației și pentru a găsi cele mai bune soluții de politică monetară.

"Nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca Națională fac tot felul de previziuni publice și care produc deservicii României, oameni cu funcții importante din Banca Națională care și spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme, pentru că e sub 4%, așa cum s-a stabilit, cu toate astea știe că se vor produce necazuri în România. Păi cum poți să vii să spui așa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR și asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că își asumă aceste declarații", a susținut Dragnea.

Economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR), Valentin Lazea, a afirmat în urmă cu o săptămână că România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din UE, după Marea Britanie, iar, după ieșirea acesteia din UE, va fi cel mai expus stat european în cazul declanșării unei crize internaționale.



Comentează știrea

Acest Dragnea
20 aprilie 2018
Mai catolic decat Papa si mai stalinist decat Stalin

Parca aud.BNR este vanduta agenturilor straine si unor forte obscure straine de neam si de tara.Iar incepe cu "romanul".Romanul in sus romanul in jos.Romanul are numai dusmani.El este protectorul romanilor.Soros nu este bagat in afacerea asta cu BNR ? Va fi. Va spun sincer.Am trait in vremurile staliniste.Noaptea mintii.Acest om,Dragnea l-a intrecut pe Stalin.Mi-e dor de Ceausescu.In ce hal am ajuns.Triste vremuri.

Cosmin
20 aprilie 2018
Dragnea pune Romania pe butuci

Atâta fățărnice ca la omul acesta nu sa mai pomenit. Înteleg ca politica în general este facută de oameni dualiști si egocentrici, dar privind-ul pe Dragnea iți dai seama cat de bine se potrivește cu proverbul lui Charles de Gaulle când a spus "Pentru a deveni stăpân, politicianul pozează în servitor." Mai devreme decât am crede cu toți vom asista la dezastrul național care este iminet deja.

Sindbad
20 aprilie 2018
Lipsa de la vot naste monstri...

Indrazneste sa spui ceva contra lui sau a politicii PSD. Imediat, pune placa cu " Avem votul a 18% din electorat!, Avem legitimitate!" Te pui cu prostimea si complicii pomanagii? Nu asa era si cu Mazare?

Adi
20 aprilie 2018
care este

care este dezastrul national care se intrevede?

Răspuns la: Dragnea pune Romania pe butuci
Adăugat de : Cosmin, 20 aprilie 2018
Atâta fățărnice ca la omul acesta nu sa mai pomenit. Înteleg ca politica în general este facută de oameni dualiști si egocentrici, dar...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8419 secunde