Lista galbenă întocmită de România, criticată de operatorii din turism

1391
Lista galbenă întocmită de România, criticată de operatorii din turism - listagalbena-1619629749.jpg

Articole de la același autor

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a transmis printr-un comunicat de presă, că este „de neînţeles” cum au întocmit autorităţile române lista galbenă, „în baza unor statistici irelevante care raportează doar numărul cazurilor noi la populaţia totală şi nu ţine cont de faptul că aceste state testează mai mult şi, implicit, controlează mai bine situaţia epidemiologică”, se arată în documentul ANAT.

Reprezentanţii asociaţiei au trimis o scrisoare Guvernului prin care cereau urgentarea avizării memorandumurilor semnate cu Israel şi Grecia, pentru a debloca vânzarea României ca destinaţie turistică pe aceste pieţe, precum şi accesul turiştilor români pe aceste pieţe. Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că sezonul estival se apropie şi că România a inclus pe lista galbenă destinaţii căutate de turiştii români dar şi de cei din ţările respective care ar vrea să călătorească în România. Acest lucru a dus la anulări de vacanţe şi rambursări, în condiţiile în care situaţia economică a agenţiilor de turism nu este bună.

În prezent, lista galbenă cuprinde 60 de ţări, printre care, cele mai căutate pentru vacanţele românilor: Bulgaria, Grecia, Cipru, Turcia, Franţa, Italia, Maldive, Croaţia, Belgia. În concluzie, ANAT a solicitat executivului să acorde sprijin cu demersurile necesare în vederea adoptării unui set de condiţii clare şi relaxate privind circulaţia turiştilor, prin revizuirea criteriilor de introducere a diferitelor state şi teritorii în lista galbenă şi prin semnarea protocoalelor de colaborare cu ţările reprezentând pieţe-ţintă pentru turismul românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5305 secunde