Linia Electrică Aeriană 400 kV Cernavodă-Stâlpu, fundamentală pentru dezvoltarea României

382
Linia Electrică Aeriană 400 kV Cernavodă-Stâlpu, fundamentală pentru dezvoltarea României - dezvoltareretea-1604246729.jpg

Articole de la același autor

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase a efectuat, zilele trecute, o vizită de lucru pe şantierul Liniei Electrice Aeriene 400 kV Cernavodă-Stâlpu, din localitatea Gherăseni, judeţul Buzău, alături de preşedintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Cătălin Niţu.

„Proiectele strategice în domeniul transportului de energie electrică din România, inclusiv pentru integrarea energiei verzi în sistemul naţional, reprezintă o prioritate pentru Guvern şi se dezvoltă în ritm accelerat cu ajutorul fondurilor europene accesate de către Transelectrica”, a declarat secretarul de stat, Antonel Tănase, citat de Agerpres.

Linia Electrică Aeriană 400 kV Cernavodă-Stâlpu este un proiect de interes comun la nivel european şi face parte din Coridorul Nord-Sud de interconexiuni de energie electrică din Europa Centrală şi din Europa de Sud-Est (North-South Interconnection East Electricity), precizează Transelectrica. „Rolul proiectului este de a consolida secţiunea transversală între coasta de vest a Mării Negre şi restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea reţelei de transport a energiei electrice din România, la creşterea capacităţii de interconexiune dintre România şi Bulgaria şi la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogea”, transmite Transelectrica. Valoarea totală a proiectului este de 75 de milioane de euro, din care 27 de milioane de euro reprezintă finanţare europeană nerambursabilă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5607 secunde